"Pokušavam i želim da budem bolji od Federera i Nadala!"

Nemački teniser Saša Zverev izjavio da želi da postane bolji igrač od najboljih, kao što su Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Tenis 06.08.2018 | 21:30
"Pokušavam i želim da budem bolji od Federera i Nadala!"
Rođen 1997. godine, Zverev je već neko vreme na trećem mestu ATP rang liste, a u budućnosti mu se predviđa plasman na mesto broj jedan.

"Nije bitno koliko godina imate, koliko ste visoki i kada ste počeli da se bavite tenisom, bitno je koji ste na listi i kako igrate tenis. Turniri se ne igraju u rangu do 21 ili 18 godina. Svi smo članovi jedne velike grupe, a 36-godišnji Federer može da igra sa mnom, iako sam petnaest godina mlađi od njega. Pokušavam da nađem načine i želim da budem bolji od njih (Federera i Nadala)", rekao je Zverev u toku turnira u Vašingtonu.

Nemac iz godine u godinu pokazuje da je jedan od najboljih, vredno radi na sebi, i samo je pitanje vremena kada će početi da vlada teniskim svetom.

On se u jednom trenutku obratio legendarnom Ivanu Lendlu, koji je radio sa njim kao trener.

"To je bilo fantastično. Došao je u Floridu na par dana kako bi trenirali. Nadam se da ćemo moći ovako da sarađujemo i u budućnosti, ali sam trenutno zadovoljan sa trenerskim osobljem koje imam", dodao je Zverev.

Sašu trenira njegov otac, a često sparinguje sa svojim deset godina starijim bratom Mišom, kojeg je u dva seta savladao u Vašingtonu, u njihovom prvom zvaničnom međusobnom okršaju.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dusan

06.08.2018 20:16

Nikada ti od njih neces biti bolji iz jednog jedinog razloga sto si za nekoliko klasa ispod njihovog nivoa.

ODGOVORITE