Милан и Силва посљедњим шутем срушили Барсу!

Португалац у трећем минуту надокнаде обезбедио свом тиму први тријумф у Међународном купу шампиона.

Фудбал 05.08.2018 | 13:30
Милан и Силва посљедњим шутем срушили Барсу!
Милан је синоћ у Санта Клари изненадио све, па и своје навијаче победом над Барселоном од 1:0 (0:0). Росонери су тако забележили први тријумф након три утакмице Међународног купа шампиона у овој сезони.

Победнички гол  пред више од педесет хиљада гледалаца на стадиону Ливајс у Силицијумској долини за италијански тим у трећем минуту надокнаде времена постигао је Португалац Андре Силва, буквално из последњег шута, а након аситенције Френка Кесија. Пре тога је нова нада каталонског гиганта, Рикардо Пућ промашио отворен шут ка голу. Барселона није успела да искористи бољу игру, али пре свега њену познату контролу лопте, која је у првом полувремену износила 70 посто времена.

Стратег Милана, Ђенаро Гатузо је извршио одличне измене, увевши у игру Силву, Ђакома  Бонавентуру и бившег везисту Барсе, Алена Халиловића који су успоставили какав-такав баланс на терену. Милан се тако ипак добро расположен враћа из турнеје по САД са једном победом и два пораза у овом међународном такмичењу, од Манчестер јунајтеда након 1:1 и пенала и од Тотенхема 0:1. Сезона у Серији А почиње 18. августа.

"Борили смо се до самог краја, пошто смо знали да би овако нешто могло да се догоди! Можемо бити задовољни победом, али што се игре тиче мислим да смо направили корак уназад у односу на мечеве са Манчестер јунајтедом и Тотенхемом. Морам признати да смо имали среће што смо погодили мрежу, а успут сачували нашу. Успели смо да се задржимо у утакмици. Мглии смо да играмо боље, али су они одлично контолисали посед лопте", рекао је Гатузо.



Милан - Барселона 1:0 (0:0)
(Андре Силва 90+3)

Санта Клара
Стадион;: Ливајс
Судија: Балдомеро Толедо (САД)

Милан (4-3-3): Донарума - Калабриа (од 61. Абате), Мусакио (од 79. Запата), Ромањоли, Рикардо Родрíгез (од 51. Антонели) - Кесие, Локатели (од 61. Маури), Чалханоглу - Сусо (од 79. Бонавентура), Борини (од 61. Халиловиц') и Кутроне (од 61. Андре Силва).
Тренер: Ђенаро Гатузо.

Барселона (4-3-3): Силесен (од 46. Тер Штеген) - Семедо, Марлон (од 76. Мингеза), Ленгле, Миранда - Серхи Роберто; Рафиња (од 76. Абел Руиз), Артур - Малком, Алкасер (од 46. Ричи Пућ) и Мунир.
Тренер: Ернесто Валверде.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар