Milan i Silva posljednjim šutem srušili Barsu!

Portugalac u trećem minutu nadoknade obezbedio svom timu prvi trijumf u Međunarodnom kupu šampiona.

Fudbal 05.08.2018 | 13:30
Milan i Silva posljednjim šutem srušili Barsu!
Milan je sinoć u Santa Klari iznenadio sve, pa i svoje navijače pobedom nad Barselonom od 1:0 (0:0). Rosoneri su tako zabeležili prvi trijumf nakon tri utakmice Međunarodnog kupa šampiona u ovoj sezoni.

Pobednički gol  pred više od pedeset hiljada gledalaca na stadionu Livajs u Silicijumskoj dolini za italijanski tim u trećem minutu nadoknade vremena postigao je Portugalac Andre Silva, bukvalno iz poslednjeg šuta, a nakon asitencije Frenka Kesija. Pre toga je nova nada katalonskog giganta, Rikardo Puć promašio otvoren šut ka golu. Barselona nije uspela da iskoristi bolju igru, ali pre svega njenu poznatu kontrolu lopte, koja je u prvom poluvremenu iznosila 70 posto vremena.

Strateg Milana, Đenaro Gatuzo je izvršio odlične izmene, uvevši u igru Silvu, Đakoma  Bonaventuru i bivšeg vezistu Barse, Alena Halilovića koji su uspostavili kakav-takav balans na terenu. Milan se tako ipak dobro raspoložen vraća iz turneje po SAD sa jednom pobedom i dva poraza u ovom međunarodnom takmičenju, od Mančester junajteda nakon 1:1 i penala i od Totenhema 0:1. Sezona u Seriji A počinje 18. avgusta.

"Borili smo se do samog kraja, pošto smo znali da bi ovako nešto moglo da se dogodi! Možemo biti zadovoljni pobedom, ali što se igre tiče mislim da smo napravili korak unazad u odnosu na mečeve sa Mančester junajtedom i Totenhemom. Moram priznati da smo imali sreće što smo pogodili mrežu, a usput sačuvali našu. Uspeli smo da se zadržimo u utakmici. Mglii smo da igramo bolje, ali su oni odlično kontolisali posed lopte", rekao je Gatuzo.



Milan - Barselona 1:0 (0:0)
(Andre Silva 90+3)

Santa Klara
Stadion;: Livajs
Sudija: Baldomero Toledo (SAD)

Milan (4-3-3): Donaruma - Kalabria (od 61. Abate), Musakio (od 79. Zapata), Romanjoli, Rikardo Rodrígez (od 51. Antoneli) - Kesie, Lokateli (od 61. Mauri), Čalhanoglu - Suso (od 79. Bonaventura), Borini (od 61. Halilovic') i Kutrone (od 61. Andre Silva).
Trener: Đenaro Gatuzo.

Barselona (4-3-3): Silesen (od 46. Ter Štegen) - Semedo, Marlon (od 76. Mingeza), Lengle, Miranda - Serhi Roberto; Rafinja (od 76. Abel Ruiz), Artur - Malkom, Alkaser (od 46. Riči Puć) i Munir.
Trener: Ernesto Valverde.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar