ПОР: Порто освојио Суперкуп!

Фалкао наљутио Порто, а онда су Змајеви почели да бљују ватру и освојили Суперкуп! Шампион Португалије славио са 3:1 у борби за први трофеј у сезони.

Фудбал 05.08.2018 | 13:00
ПОР: Порто освојио Суперкуп!
Драма, фрка и Порто је сезону отворио освајањем трофеја Суперкупа Португалије. Змајеви су у Авеиру тек после преокрета савладала Авеш са 3:1 и најавили да би ово могла поново да буде веома узбудљива сезона.

Порто је тек у другом полувремену почео да играо као велики фаворит, док је Авеиро наступио без комплекса и није му падало на памет да се преда без борбе.

И такав храбар приступ донео је аутсајдеру вођство у 14. минуту када је Клаудио Фалкао налетео на одбијену лопту и са више од 20 метара послао прави пројектил у мрежу Икерас Касиљаса.

Тај погодак дошао је као озбиљно упозорење Змајевима и у 25. минуту прорадио је добро познати тандем. Венсан Абубакар проиграо је Јасина Браимија, а овај није имао милости.

Гол за вођство и потпуни преокрет постигао је Макси Переира који се убацио из другог плана и послао лопту кроз ноге противничком голману.

Коначан резултат поставио је Хесус Корона шест минута пре краја утакмице и славље навијача Порта могло је да почне.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар