POR: Porto osvojio Superkup!

Falkao naljutio Porto, a onda su Zmajevi počeli da bljuju vatru i osvojili Superkup! Šampion Portugalije slavio sa 3:1 u borbi za prvi trofej u sezoni.

Fudbal 05.08.2018 | 13:00
POR: Porto osvojio Superkup!
Drama, frka i Porto je sezonu otvorio osvajanjem trofeja Superkupa Portugalije. Zmajevi su u Aveiru tek posle preokreta savladala Aveš sa 3:1 i najavili da bi ovo mogla ponovo da bude veoma uzbudljiva sezona.

Porto je tek u drugom poluvremenu počeo da igrao kao veliki favorit, dok je Aveiro nastupio bez kompleksa i nije mu padalo na pamet da se preda bez borbe.

I takav hrabar pristup doneo je autsajderu vođstvo u 14. minutu kada je Klaudio Falkao naleteo na odbijenu loptu i sa više od 20 metara poslao pravi projektil u mrežu Ikeras Kasiljasa.

Taj pogodak došao je kao ozbiljno upozorenje Zmajevima i u 25. minutu proradio je dobro poznati tandem. Vensan Abubakar proigrao je Jasina Braimija, a ovaj nije imao milosti.

Gol za vođstvo i potpuni preokret postigao je Maksi Pereira koji se ubacio iz drugog plana i poslao loptu kroz noge protivničkom golmanu.

Konačan rezultat postavio je Hesus Korona šest minuta pre kraja utakmice i slavlje navijača Porta moglo je da počne.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar