Интер ''минималцем'' славио против Лиона

Лаутаро обрадовао Интеристе, али пред Спалетијем је велики посао! Лион био бољи ривал, али је Аргентинац решио питање победника.

Фудбал 05.08.2018 | 12:45
Интер ''минималцем'' славио против Лиона
Интер још није завршио са склапањем екипе за нову сезону, али  тренер Лућано Спалети полако, али сигурно склапа коцкице. То је показао и дуел са Лионом у оквиру Међународног купа шампиона у Лећеу у којем су Неразури победили са 1:0.

Стрелац јединог поготка на утакмици био је млади аргентински нападач Лаутаро Мартинез у 52. минуту, а претходно га је готово идеално послужио Бразилац Далберт.

Обојица тренера су за вечерашњи дуел драстично промешала екипе, што је и логично с обзиром да се ипак ради о контролној утакмици за оно што тек долази.

Француска екипа била је нешто конкретнија, мада је очигледно да јој у овој фази сезони проблем представља реализација. Али, за очекивати је и да како време буде одмицало да ће Мемфис Депај, МаријаноДијаз и друго да подесе нишанске справе.

Занимљиво, ово је била тек друга победа Интера у припремном периоду. Голман Самир Хандановић је током првог полувремена морао три пута да интервенише како би Интер неокрњен отишао на одмор.

Ситуација се променила у наставку утакмице, што су Неразури искористили и постигли, испоставиће се, једини гол. А онда је опет Лион преузео контролу, па је Хандановић морао да вади кестење из ватре.

У завршници утакмице, на Спалетијево задовољство, одбрана Интера је мање више рутински успевала да отклони све опасности и да сачува тешко стечену предност.

ИНТЕР – ЛИОН 1:0 (0:0)
/Мартинез 52/

Стадион: Виа дел Маре у Лећеу
Судија: Ди Бело (Италија)

ИНТЕР (4-2-3-1): Хандановић – Д’Амбросио (од 81. Запа), Де Фрај (од 58. Ранокија), Шкринијар, Далбер – Гаљардини (од 58. Весино), Асамоа (од 71. Емерс) – Карамох, Мартинез, Политано (од 81. Рорић) – Икарди.

ЛИОН (4-3-3): Горгелан – Рафаел (од 83. Менди), Соле, Переира, Дубоа (од 83. Тете) – Фери, Диоп (од 83. Тусар), Ндбомбеле (од 74. Уар) – Маолида (од 74. Траоре), Терије (од 73. Депај), Дијаз (од 61. Гоури)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар