Inter ''minimalcem'' slavio protiv Liona

Lautaro obradovao Interiste, ali pred Spaletijem je veliki posao! Lion bio bolji rival, ali je Argentinac rešio pitanje pobednika.

Fudbal 05.08.2018 | 12:45
Inter ''minimalcem'' slavio protiv Liona
Inter još nije završio sa sklapanjem ekipe za novu sezonu, ali  trener Lućano Spaleti polako, ali sigurno sklapa kockice. To je pokazao i duel sa Lionom u okviru Međunarodnog kupa šampiona u Lećeu u kojem su Nerazuri pobedili sa 1:0.

Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je mladi argentinski napadač Lautaro Martinez u 52. minutu, a prethodno ga je gotovo idealno poslužio Brazilac Dalbert.

Obojica trenera su za večerašnji duel drastično promešala ekipe, što je i logično s obzirom da se ipak radi o kontrolnoj utakmici za ono što tek dolazi.

Francuska ekipa bila je nešto konkretnija, mada je očigledno da joj u ovoj fazi sezoni problem predstavlja realizacija. Ali, za očekivati je i da kako vreme bude odmicalo da će Memfis Depaj, MarijanoDijaz i drugo da podese nišanske sprave.

Zanimljivo, ovo je bila tek druga pobeda Intera u pripremnom periodu. Golman Samir Handanović je tokom prvog poluvremena morao tri puta da interveniše kako bi Inter neokrnjen otišao na odmor.

Situacija se promenila u nastavku utakmice, što su Nerazuri iskoristili i postigli, ispostaviće se, jedini gol. A onda je opet Lion preuzeo kontrolu, pa je Handanović morao da vadi kestenje iz vatre.

U završnici utakmice, na Spaletijevo zadovoljstvo, odbrana Intera je manje više rutinski uspevala da otkloni sve opasnosti i da sačuva teško stečenu prednost.

INTER – LION 1:0 (0:0)
/Martinez 52/

Stadion: Via del Mare u Lećeu
Sudija: Di Belo (Italija)

INTER (4-2-3-1): Handanović – D’Ambrosio (od 81. Zapa), De Fraj (od 58. Ranokija), Škrinijar, Dalber – Galjardini (od 58. Vesino), Asamoa (od 71. Emers) – Karamoh, Martinez, Politano (od 81. Rorić) – Ikardi.

LION (4-3-3): Gorgelan – Rafael (od 83. Mendi), Sole, Pereira, Duboa (od 83. Tete) – Feri, Diop (od 83. Tusar), Ndbombele (od 74. Uar) – Maolida (od 74. Traore), Terije (od 73. Depaj), Dijaz (od 61. Gouri)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar