Ливерпулова "петарда" против Анчелотија и Наполија!

Фудбалери Ливерпула декласирали су Наполи са 5:0 на пријатељском мечу двеју екипа у Даблину.  Карлето, боље да си остао код куће - Ливерпул урнисао Наполитанце, Алисон могао да одспава на дебију! Клопова машина спаковала пет комада Италијанима.

Фудбал 05.08.2018 | 12:15
Ливерпулова "петарда" против Анчелотија и Наполија!
Ливерпул, који води Немац Јирген Клоп, обрукао је новог тренера Наполија Карла Анчелотија, који још увек покушава да се ухода и пронађе најбољи састав своје нове екипе.

Оба тима су на терен изашла у релативно квалитетним саставима, додуше мало помешаним, а српски штопер Немања Максимовић нашао се на клупи тима из Напуља.

"Редси" су јако брзо дошло до 2:0, головима Џејмса Милнера и Ђорђина Вајналдума, па су већ у деветом минуту меча имали значајну предност.

У другом полувремену на 3:0 повисио је Мо Салах, да би у 73. још један гол на конто свог тима додао Данијел Стариџ. Само пет минута касније на коначну "петарду" поставио је дефанзивац Морено.

Ливерпул је у пријатељским мечевима за сада јако добар, а после пораза од Борусије Дортмунд, савладали су оба манчестерска тима, а сада и вицешампиона Италије Наполи.

Бразилац Алисон, најскупље плаћени голман свих времена, дебитовао је на голу Ливерпула, али Наполи једва да је успевао да иоле запрети чувару мреже.

До старта Премијер лиге Ливерпул очекује меч са Торином седмог августа, док се наполи састаје са Дортмундом истог дана.

Дуг пут је превалио Наполи до Даблина, а тамо је попио петарду у пријатељском мечу од моћног Ливерпула (5:0) у чијем дресу је дебитовао најскупљи голман у историји фудбала, Алисон Декер. Мало ко је могао да претпостави да ће екипа таквог искусног вука као што је Карло Анћелоти примити толико голова, а према приказаном могло је да буде и дупло.

А голман Алисон, плаћен чак 70.000.000 евра, само је у неколико наврата морао да се помучи како би сачувао мрежу, а иначе није имао много посла.

Већ после девет минута Црвени са Енфилда су обрадовили “гомилу” навијача које традиционално има у Даблину и целој Републици Ирској. У четвртом минуту Џејмс Милнер је погодио и најавио да би ово могло да буде катастрофално вече за популарног Карлета и његове изабранике.

Пет минута касније било је 2:0 за петоструког првака Европе, пошто је Џорџињо Вајналдум матирао искусног 33-годишњег Грка на голу Наполија, Орестиса Карнезиса.

Наравно, какав би то био меч Ливерпула да се у стрелце није уписао и египатски чаробњак са лоптомМохамед Салах? Овај пут Салах је то урадио у 58. минуту за вођство од 3:0.

Минут касније у екипи Наполија заиграо је и Никола Максимовић, који је ушао уместо Раула Албиола. Ништа то није променило у односу снага на терену, јер италијанска екипа једноставно није могла, нити умела да заустави нападе Ливерпула који су се одвијали у таласима.

Играо се 73. минут када је Данијел Стариџ постигао четврти гол за Ливерпул, а само пет минута касније коначан резултат поставио је Алберто Морено.

ЛИВЕРПУЛ – НАПОЛИ 5:0 (2:0)
/Милнер 4, Вајналдум 9, Салах 58, Стариџ 73, Морено 78/

Стадион: Авива у Даблину
Гледалаца: 51.000

ЛИВЕРПУЛ (4-3-3): Алисон – Клајн (од 62. Александер Арнолд), Гомез (од 76. Филипс), Ван Дајк, Робертсон (од 62. Морено) – Милнер (од 56. Фабињо), Вајналдум (од 62. Џонс), Кеита (од 71. Ориги) – Салах, Мане (од 62. Стариџ), Фирмино (од 46. Шаћири)

НАПОЛИ (4-3-3): Карнезис – Хисај, Албиол (од 59. Максимовић), Кулибали (од 71. Кирикеш), Луперто – Алан, Хамшик (од 63. Оунас), Руиз (од 62. Рог) – Каљехон (од 63. Дијавара), Инсиње (од 63. Верди), Милик (од 62. Инглезе).

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар