Liverpulova "petarda" protiv Ančelotija i Napolija!

Fudbaleri Liverpula deklasirali su Napoli sa 5:0 na prijateljskom meču dveju ekipa u Dablinu.  Karleto, bolje da si ostao kod kuće - Liverpul urnisao Napolitance, Alison mogao da odspava na debiju! Klopova mašina spakovala pet komada Italijanima.

Fudbal 05.08.2018 | 12:15
Liverpulova "petarda" protiv Ančelotija i Napolija!
Liverpul, koji vodi Nemac Jirgen Klop, obrukao je novog trenera Napolija Karla Ančelotija, koji još uvek pokušava da se uhoda i pronađe najbolji sastav svoje nove ekipe.

Oba tima su na teren izašla u relativno kvalitetnim sastavima, doduše malo pomešanim, a srpski štoper Nemanja Maksimović našao se na klupi tima iz Napulja.

"Redsi" su jako brzo došlo do 2:0, golovima Džejmsa Milnera i Đorđina Vajnalduma, pa su već u devetom minutu meča imali značajnu prednost.

U drugom poluvremenu na 3:0 povisio je Mo Salah, da bi u 73. još jedan gol na konto svog tima dodao Danijel Staridž. Samo pet minuta kasnije na konačnu "petardu" postavio je defanzivac Moreno.

Liverpul je u prijateljskim mečevima za sada jako dobar, a posle poraza od Borusije Dortmund, savladali su oba mančesterska tima, a sada i vicešampiona Italije Napoli.

Brazilac Alison, najskuplje plaćeni golman svih vremena, debitovao je na golu Liverpula, ali Napoli jedva da je uspevao da iole zapreti čuvaru mreže.

Do starta Premijer lige Liverpul očekuje meč sa Torinom sedmog avgusta, dok se napoli sastaje sa Dortmundom istog dana.

Dug put je prevalio Napoli do Dablina, a tamo je popio petardu u prijateljskom meču od moćnog Liverpula (5:0) u čijem dresu je debitovao najskuplji golman u istoriji fudbala, Alison Deker. Malo ko je mogao da pretpostavi da će ekipa takvog iskusnog vuka kao što je Karlo Anćeloti primiti toliko golova, a prema prikazanom moglo je da bude i duplo.

A golman Alison, plaćen čak 70.000.000 evra, samo je u nekoliko navrata morao da se pomuči kako bi sačuvao mrežu, a inače nije imao mnogo posla.

Već posle devet minuta Crveni sa Enfilda su obradovili “gomilu” navijača koje tradicionalno ima u Dablinu i celoj Republici Irskoj. U četvrtom minutu Džejms Milner je pogodio i najavio da bi ovo moglo da bude katastrofalno veče za popularnog Karleta i njegove izabranike.

Pet minuta kasnije bilo je 2:0 za petostrukog prvaka Evrope, pošto je Džordžinjo Vajnaldum matirao iskusnog 33-godišnjeg Grka na golu Napolija, Orestisa Karnezisa.

Naravno, kakav bi to bio meč Liverpula da se u strelce nije upisao i egipatski čarobnjak sa loptomMohamed Salah? Ovaj put Salah je to uradio u 58. minutu za vođstvo od 3:0.

Minut kasnije u ekipi Napolija zaigrao je i Nikola Maksimović, koji je ušao umesto Raula Albiola. Ništa to nije promenilo u odnosu snaga na terenu, jer italijanska ekipa jednostavno nije mogla, niti umela da zaustavi napade Liverpula koji su se odvijali u talasima.

Igrao se 73. minut kada je Danijel Staridž postigao četvrti gol za Liverpul, a samo pet minuta kasnije konačan rezultat postavio je Alberto Moreno.

LIVERPUL – NAPOLI 5:0 (2:0)
/Milner 4, Vajnaldum 9, Salah 58, Staridž 73, Moreno 78/

Stadion: Aviva u Dablinu
Gledalaca: 51.000

LIVERPUL (4-3-3): Alison – Klajn (od 62. Aleksander Arnold), Gomez (od 76. Filips), Van Dajk, Robertson (od 62. Moreno) – Milner (od 56. Fabinjo), Vajnaldum (od 62. Džons), Keita (od 71. Origi) – Salah, Mane (od 62. Staridž), Firmino (od 46. Šaćiri)

NAPOLI (4-3-3): Karnezis – Hisaj, Albiol (od 59. Maksimović), Kulibali (od 71. Kirikeš), Luperto – Alan, Hamšik (od 63. Ounas), Ruiz (od 62. Rog) – Kaljehon (od 63. Dijavara), Insinje (od 63. Verdi), Milik (od 62. Ingleze).

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar