ЕП до 18: "Орлићи" декласирали Француску за финале!

Кошаркаши Србије до 18 година убедљиво су савладали Француску резултатом 78:67 и пласирали се у финале Европског првенства.  Србија (опет) у финалу, следи изазов над изазовима.  Француска није била озбиљна препрека за "орлиће" који ће злато освојено пре годину дана у Братислави бранити у Летонији, против Летоније, пред Летонцима.  

Кошарка 04.08.2018 | 22:00
ЕП до 18: "Орлићи" декласирали Француску за финале!
ОРЛИЋИ У ФИНАЛУ!!! Пецарски је дечко за велика дела! Имамо загарантовану медаљу, за титулу са Летонијом.

Србија је од самог старта била боља и на крају славила резултатом 78:67 (20:14, 25:18, 17:13, 16:22)

Од самог старта фаворизовани "Орлићи" су кренули да доминирају над Французима и ни у једном тренутку меча противник није успео да дође до резултата којим би се упитао коначни исход меча, а тек су у последњој деоници успели да ублаже пораз.

Још један маестралан меч одиграо је Марко Пецарски, који је за више од 30 минута на паркету забележио учинак од 27 поена (10/15 из игре) и 12 скокова. 

Зоран Пауновић је постигао 13 поена, уз три асистенције, а одличан је поново био и Дејан Петрушев са седам поена, девет ухваћених лопти и шест асистенција. 

Код Француза истакао се Матис Досу Јово, који је имао дабл-дабл учинак са 12 поена и исто толико скокова, док нико други код "триколора" није био ни двоцифрен. 

Србија је тако наставила да бележи фантастичне резултате и да забележи и пету победу заредом. У осмини финала уништена је Украјина, затим у неизвесној завршници четвртфинала побеђена Немачка, а сада убедљиво савладана и Француска. 

"Орлићи" ће се у финалу састати са Летонијом, која је резултатом 91:80 победила Русију. Летонци су, као и Србија, изгубили први меч на шампионату, а затим забележили пет тријумфа. 

Шампиони су опет у финалу, а злато освојено пре годину дана у Братислави браниће у престоници Летоније, против Летоније, пред око 10.000 Летонаца на трибинама!

Сигурни смо да се "орлићи" радују због изазова над изазовима, који су заслужили сталоженом, тврдом, паметном и дисциплинованом игром у другом полуфиналу Европског првенства за јуниоре у ком су преслишали селекцију Француске и изборили велико финале заказано за недељу у 20.45 у "Арени Рига".

Србија - Француска 78:67 (20:14, 25:18, 17:13, 22:16).

Уз још једну МВП партију Марка Пецарског (27 поена, 12 скокова, +13 с њим на паркету, индекс 32), који је био важан део нашег тима и пре годину дана када је екипа селектора Владимира Јовановића победом над Шпанијом од 74:62 освојила треће "самостално" злато, момци селектора Александра Бућана забележили су пету узастопну победу од стартног пораза од Литваније и обезбедили седму медаљу Србији, а јубиларну 20. рачунајући све наступе од 1964. до данас.

У нади да ће ово бити наше четврто злато под именом Србија, а десето у историји, можемо само да пожелимо срећу овој сјајној екипи пред последњих 40 минута на шампионату.

Србија је у финалу, Србија се бори за злато! Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије рутински се поиграла са Француском у полуфиналу, славила резултатом 78:67 (20:14, 25:18, 17:13, 16:22) и оверила пласман у финале Европског првенства у Летонији. Где ће, одлучено је раније, за злато играти управо против домаћина првенства!

Какав је играч Марко Пецарски! Млади центар Србије одиграо је још једну врхунску партију у дресу Орлића и потпуно урнисао класиће из Француске. За нешто мање од 32 минута суперталентовани кошаркаш Партизана скупио је дабл-дабл са 27 поена (10/15 из игре) и 12 скокова, од чега три офанзивна! Био је страх и трепет за Петлиће и очитао им је лекцију коју дуго неће заборавити.

Србија је од самог старта утакмице изгледа врло озбиљно, смирено и стабилно, што је селектору Александру Бућану дало прилику да промеша карте и на терен пошаље свих дванаест играча. Предност је расла готово из минута у минут, а средином треће и почетком последње четвртине ишла је и на 20 кошева! Србија је потпуно надскочила ривала (40-29), мада јесте имала доста изгубљених лопти (24), на чему ће морати да поради до сусрета с Летонијом.

Србија се први пут озбиљније одлепила крајем првог полувремена, када је за само неколико минута са 35:29 отишла на 45:32, а серија је настављена и у другом полувремену. После великог и снажног удара Србија је на шест минута пре краја треће деонице имала резултат 53:35 у свом џепу и шансу да мирно приведе утакмицу крају.

Разлика би била још и већа на крају да се Орлићи нису мало опустили. Али, не треба им замерити, јер ће сада морати да се спреме за велико финале против Летоније!

Код Србије се истакао и талентовани Звездин новајлија у првом тиму Зоран Пауновић са 13 поена, док су по 10 скупили Далибор Илић и Урош Трифуновић убацили по 10 поена. Код Француске једини двоцифрени играч био је Матис Досу Јово са 12 поена.  

Финални меч игра се у недељу од 19.45. 

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО У18 - ПОЛУФИНАЛЕ

Субота

Летонија - Русија 91:80
/Загарс 35 – Шашков 24/

Француска - Србија 67:78
/Јово 12 - Пецарски 27/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар