EP do 18: "Orlići" deklasirali Francusku za finale!

Košarkaši Srbije do 18 godina ubedljivo su savladali Francusku rezultatom 78:67 i plasirali se u finale Evropskog prvenstva.  Srbija (opet) u finalu, sledi izazov nad izazovima.  Francuska nije bila ozbiljna prepreka za "orliće" koji će zlato osvojeno pre godinu dana u Bratislavi braniti u Letoniji, protiv Letonije, pred Letoncima.  

Košarka 04.08.2018 | 22:00
EP do 18: "Orlići" deklasirali Francusku za finale!
ORLIĆI U FINALU!!! Pecarski je dečko za velika dela! Imamo zagarantovanu medalju, za titulu sa Letonijom.

Srbija je od samog starta bila bolja i na kraju slavila rezultatom 78:67 (20:14, 25:18, 17:13, 16:22)

Od samog starta favorizovani "Orlići" su krenuli da dominiraju nad Francuzima i ni u jednom trenutku meča protivnik nije uspeo da dođe do rezultata kojim bi se upitao konačni ishod meča, a tek su u poslednjoj deonici uspeli da ublaže poraz.

Još jedan maestralan meč odigrao je Marko Pecarski, koji je za više od 30 minuta na parketu zabeležio učinak od 27 poena (10/15 iz igre) i 12 skokova. 

Zoran Paunović je postigao 13 poena, uz tri asistencije, a odličan je ponovo bio i Dejan Petrušev sa sedam poena, devet uhvaćenih lopti i šest asistencija. 

Kod Francuza istakao se Matis Dosu Jovo, koji je imao dabl-dabl učinak sa 12 poena i isto toliko skokova, dok niko drugi kod "trikolora" nije bio ni dvocifren. 

Srbija je tako nastavila da beleži fantastične rezultate i da zabeleži i petu pobedu zaredom. U osmini finala uništena je Ukrajina, zatim u neizvesnoj završnici četvrtfinala pobeđena Nemačka, a sada ubedljivo savladana i Francuska. 

"Orlići" će se u finalu sastati sa Letonijom, koja je rezultatom 91:80 pobedila Rusiju. Letonci su, kao i Srbija, izgubili prvi meč na šampionatu, a zatim zabeležili pet trijumfa. 

Šampioni su opet u finalu, a zlato osvojeno pre godinu dana u Bratislavi braniće u prestonici Letonije, protiv Letonije, pred oko 10.000 Letonaca na tribinama!

Sigurni smo da se "orlići" raduju zbog izazova nad izazovima, koji su zaslužili staloženom, tvrdom, pametnom i disciplinovanom igrom u drugom polufinalu Evropskog prvenstva za juniore u kom su preslišali selekciju Francuske i izborili veliko finale zakazano za nedelju u 20.45 u "Areni Riga".

Srbija - Francuska 78:67 (20:14, 25:18, 17:13, 22:16).

Uz još jednu MVP partiju Marka Pecarskog (27 poena, 12 skokova, +13 s njim na parketu, indeks 32), koji je bio važan deo našeg tima i pre godinu dana kada je ekipa selektora Vladimira Jovanovića pobedom nad Španijom od 74:62 osvojila treće "samostalno" zlato, momci selektora Aleksandra Bućana zabeležili su petu uzastopnu pobedu od startnog poraza od Litvanije i obezbedili sedmu medalju Srbiji, a jubilarnu 20. računajući sve nastupe od 1964. do danas.

U nadi da će ovo biti naše četvrto zlato pod imenom Srbija, a deseto u istoriji, možemo samo da poželimo sreću ovoj sjajnoj ekipi pred poslednjih 40 minuta na šampionatu.

Srbija je u finalu, Srbija se bori za zlato! Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije rutinski se poigrala sa Francuskom u polufinalu, slavila rezultatom 78:67 (20:14, 25:18, 17:13, 16:22) i overila plasman u finale Evropskog prvenstva u Letoniji. Gde će, odlučeno je ranije, za zlato igrati upravo protiv domaćina prvenstva!

Kakav je igrač Marko Pecarski! Mladi centar Srbije odigrao je još jednu vrhunsku partiju u dresu Orlića i potpuno urnisao klasiće iz Francuske. Za nešto manje od 32 minuta supertalentovani košarkaš Partizana skupio je dabl-dabl sa 27 poena (10/15 iz igre) i 12 skokova, od čega tri ofanzivna! Bio je strah i trepet za Petliće i očitao im je lekciju koju dugo neće zaboraviti.

Srbija je od samog starta utakmice izgleda vrlo ozbiljno, smireno i stabilno, što je selektoru Aleksandru Bućanu dalo priliku da promeša karte i na teren pošalje svih dvanaest igrača. Prednost je rasla gotovo iz minuta u minut, a sredinom treće i početkom poslednje četvrtine išla je i na 20 koševa! Srbija je potpuno nadskočila rivala (40-29), mada jeste imala dosta izgubljenih lopti (24), na čemu će morati da poradi do susreta s Letonijom.

Srbija se prvi put ozbiljnije odlepila krajem prvog poluvremena, kada je za samo nekoliko minuta sa 35:29 otišla na 45:32, a serija je nastavljena i u drugom poluvremenu. Posle velikog i snažnog udara Srbija je na šest minuta pre kraja treće deonice imala rezultat 53:35 u svom džepu i šansu da mirno privede utakmicu kraju.

Razlika bi bila još i veća na kraju da se Orlići nisu malo opustili. Ali, ne treba im zameriti, jer će sada morati da se spreme za veliko finale protiv Letonije!

Kod Srbije se istakao i talentovani Zvezdin novajlija u prvom timu Zoran Paunović sa 13 poena, dok su po 10 skupili Dalibor Ilić i Uroš Trifunović ubacili po 10 poena. Kod Francuske jedini dvocifreni igrač bio je Matis Dosu Jovo sa 12 poena.  

Finalni meč igra se u nedelju od 19.45. 

EVROPSKO PRVENSTVO U18 - POLUFINALE

Subota

Letonija - Rusija 91:80
/Zagars 35 – Šaškov 24/

Francuska - Srbija 67:78
/Jovo 12 - Pecarski 27/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar