Бата Мирковић за "НОВИ Партизан"!

Зоран Бата Мирковић нови тренер Партизана поручује: "Екипа је у грчу, запала је у апатију, то морамо да променимо". Додаје да "нема страха" и да нуди "енергију, храброст, рад и знање". Уз паклену дисциплину.

Фудбал 04.08.2018 | 21:50
Бата Мирковић за "НОВИ Партизан"!
Зоран Бата Мирковић ЧЕТВРТИ пут у свом Партизану.

Два пута као играч (од 1993. до 1996. године, па од 2004. до 2006. године), потом као потпредседник клуба од 2008. до 2009. године, и сада као тренер, што ће му бити највећи изазов до сада.

Водио је Мирковић до сада самостално као тренер само нижеразредни Синђелић, био је помоћник Љубише Тумбаковића у стручном штабу црногорске репрезентације. Али, ово ће му до сада бити највећи изазов и "залогај".

Очекивано, баш као што је био бескомпромисан фудбалер, Мирковић је данас, на званичној промоцији у Партизану, поручио да нема страха и да ће му први задатак бити да размрда екипу, пробуди је и помакне из апатије, грча.

"Позив је дошао изненада. Четврти пут се враћам у Партзан и знам шта су захтеви Партизана, које су ми обавезе, врло добро знам шта навијачи очекују и не долазим баш у неком идеалном моменту, али све се да поправити. Екипа је запала у једну врсту апатије и требало би врло брзо да радимо, једино што нам време није баш савезник. Екипа је у грчу, треба да се подигне и то је први задатак - да се поради на психолошком плану. Времена за неке велике промене немамо, али за рад и за детаље имамо. наредних месец дана имали бисмо 10 утакмица, ако прођемо Данце (у 3. колу квалификација за Лигу Европе)", рекао је Мирковић, који је потписао уговор на две године.

На питање да ли је утисак о томе да је екипа у грчу стекао само на основу гледања утакмица Партизана или има неке "инсајдерске информације", одговорио је:

"Да, имам информације, причали смо о свим проблемима, играчком кадру, свлачионици".

Мирковић је рекао да му је до сада фокус био на двојици играча Партзана који су црногорски репрезентативци - Марка Јанковића и Небојшу Косовића - али да је гледао све утакмице Партизана.

"Понављам - екипа је у кризи, у грчу, нема играча који би преузео одговорност, нисмо компакини, конкректни, играмо споро. То треба да променимо. Прва ствар је психа.", рекао је Мирковић.

Упитан да ли овај тим има квалитет, одговорио је: "Свакако да да. Чим су ту ови играчи Партизана имају одређени квалитет, они су одабрани од најбољег узорка и ми то публици морамо да дамо, да понудимо. Навијач Партизана зна шта је лепо и добро".

С обзиром на то да је као играч био у Италији, упитан је и да ли је "покупио" тамошња схватања стила игре, који се базира на тактици и како "помирити" нападачки и тактички фудбал.

"Ако причамо о оном фудбалу када сам ја био тамо, он је био потпуно другачији од данашњег. Био је бржи, атрактивнији, сви врхунски светски играчи били су у том моменту у Италији. Ако причамо о том времену, онда је то оно што желе и траже навијачи Партизана", одговорио је нови тренер Партизана.

Истакао је да је све до сада постигао знањем, храброшћу, енергијом и знањем, а играчима је обећао - паклени рад.

Упитан да ли има страха од дебија на северу Европе, против данског Нордсјеланда, одговорио је уз осмех: "Не, нема страха, као и увек до сада".

Бата Мирковић је до сада радио као асистент Љубише Тумбаковића од кога је добио подршку да дође у Партизан.

"Он је мој велики пријатељ, рекао бих и фудбалски и тренерски и животни ментор. Кад се појавила ова информација, подржао ме је у размишљању да треба да прихватим тај изазов. Жао ми је што смо завршили сарадњу, бар на кратко. И Црној Гори желим све најбоље у предстојећем циклусу", рекао је Мирковић.

У стручном штабу биће: Гордан Петтрић, Жарко Лазетић, тренер голмана Немања Јовшић, кондициони тренери Миша Филиповић и Александар Томић и Страхиња Пандуровић.

Спортски директор Партизана Ивица Илиев је за Бату Мирковића рекао да га је гледао као клинац пре 27 година и навијао за њега.

"Ево, сад после пуних 27 година имам задоволство да блиско сарађујемо. Нема потребе да га посебно представљам. Врло брзо смо се договорили, пре пар дана смо кренули у реализацију ове приче. О њему сам се последњих годину, две дана интензивно обавештавао са свих страна, причао са њим и дружио се. Био сам довољно упознат са оним што може да ми пружи. Тренутак кад смо се чули био је довољан да ми одреди даљи ток", рекао је Илиев и додао:

"Правимо нови Партизан, имамо жељу да стварамо, да растемо, и да ово буде пројекат на дужи период. Бата има име репутацију, харизму и знање да то изнесе".

Додао је да је поред праћења играча који би могли да буду интересантни за Партизан, део његовог посла и да прати тренере. Тако је дошао до решења ребуса - Бата Мирковић.

"Када се све скупило и стављено на вагу превагнуло је на ову страну", рекао је Илиев.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар