Bata Mirković za "NOVI Partizan"!

Zoran Bata Mirković novi trener Partizana poručuje: "Ekipa je u grču, zapala je u apatiju, to moramo da promenimo". Dodaje da "nema straha" i da nudi "energiju, hrabrost, rad i znanje". Uz paklenu disciplinu.

Fudbal 04.08.2018 | 21:50
Bata Mirković za "NOVI Partizan"!
Zoran Bata Mirković ČETVRTI put u svom Partizanu.

Dva puta kao igrač (od 1993. do 1996. godine, pa od 2004. do 2006. godine), potom kao potpredsednik kluba od 2008. do 2009. godine, i sada kao trener, što će mu biti najveći izazov do sada.

Vodio je Mirković do sada samostalno kao trener samo nižerazredni Sinđelić, bio je pomoćnik Ljubiše Tumbakovića u stručnom štabu crnogorske reprezentacije. Ali, ovo će mu do sada biti najveći izazov i "zalogaj".

Očekivano, baš kao što je bio beskompromisan fudbaler, Mirković je danas, na zvaničnoj promociji u Partizanu, poručio da nema straha i da će mu prvi zadatak biti da razmrda ekipu, probudi je i pomakne iz apatije, grča.

"Poziv je došao iznenada. Četvrti put se vraćam u Partzan i znam šta su zahtevi Partizana, koje su mi obaveze, vrlo dobro znam šta navijači očekuju i ne dolazim baš u nekom idealnom momentu, ali sve se da popraviti. Ekipa je zapala u jednu vrstu apatije i trebalo bi vrlo brzo da radimo, jedino što nam vreme nije baš saveznik. Ekipa je u grču, treba da se podigne i to je prvi zadatak - da se poradi na psihološkom planu. Vremena za neke velike promene nemamo, ali za rad i za detalje imamo. narednih mesec dana imali bismo 10 utakmica, ako prođemo Dance (u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope)", rekao je Mirković, koji je potpisao ugovor na dve godine.

Na pitanje da li je utisak o tome da je ekipa u grču stekao samo na osnovu gledanja utakmica Partizana ili ima neke "insajderske informacije", odgovorio je:

"Da, imam informacije, pričali smo o svim problemima, igračkom kadru, svlačionici".

Mirković je rekao da mu je do sada fokus bio na dvojici igrača Partzana koji su crnogorski reprezentativci - Marka Jankovića i Nebojšu Kosovića - ali da je gledao sve utakmice Partizana.

"Ponavljam - ekipa je u krizi, u grču, nema igrača koji bi preuzeo odgovornost, nismo kompakini, konkrektni, igramo sporo. To treba da promenimo. Prva stvar je psiha.", rekao je Mirković.

Upitan da li ovaj tim ima kvalitet, odgovorio je: "Svakako da da. Čim su tu ovi igrači Partizana imaju određeni kvalitet, oni su odabrani od najboljeg uzorka i mi to publici moramo da damo, da ponudimo. Navijač Partizana zna šta je lepo i dobro".

S obzirom na to da je kao igrač bio u Italiji, upitan je i da li je "pokupio" tamošnja shvatanja stila igre, koji se bazira na taktici i kako "pomiriti" napadački i taktički fudbal.

"Ako pričamo o onom fudbalu kada sam ja bio tamo, on je bio potpuno drugačiji od današnjeg. Bio je brži, atraktivniji, svi vrhunski svetski igrači bili su u tom momentu u Italiji. Ako pričamo o tom vremenu, onda je to ono što žele i traže navijači Partizana", odgovorio je novi trener Partizana.

Istakao je da je sve do sada postigao znanjem, hrabrošću, energijom i znanjem, a igračima je obećao - pakleni rad.

Upitan da li ima straha od debija na severu Evrope, protiv danskog Nordsjelanda, odgovorio je uz osmeh: "Ne, nema straha, kao i uvek do sada".

Bata Mirković je do sada radio kao asistent Ljubiše Tumbakovića od koga je dobio podršku da dođe u Partizan.

"On je moj veliki prijatelj, rekao bih i fudbalski i trenerski i životni mentor. Kad se pojavila ova informacija, podržao me je u razmišljanju da treba da prihvatim taj izazov. Žao mi je što smo završili saradnju, bar na kratko. I Crnoj Gori želim sve najbolje u predstojećem ciklusu", rekao je Mirković.

U stručnom štabu biće: Gordan Pettrić, Žarko Lazetić, trener golmana Nemanja Jovšić, kondicioni treneri Miša Filipović i Aleksandar Tomić i Strahinja Pandurović.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je za Batu Mirkovića rekao da ga je gledao kao klinac pre 27 godina i navijao za njega.

"Evo, sad posle punih 27 godina imam zadovolstvo da blisko sarađujemo. Nema potrebe da ga posebno predstavljam. Vrlo brzo smo se dogovorili, pre par dana smo krenuli u realizaciju ove priče. O njemu sam se poslednjih godinu, dve dana intenzivno obaveštavao sa svih strana, pričao sa njim i družio se. Bio sam dovoljno upoznat sa onim što može da mi pruži. Trenutak kad smo se čuli bio je dovoljan da mi odredi dalji tok", rekao je Iliev i dodao:

"Pravimo novi Partizan, imamo želju da stvaramo, da rastemo, i da ovo bude projekat na duži period. Bata ima ime reputaciju, harizmu i znanje da to iznese".

Dodao je da je pored praćenja igrača koji bi mogli da budu interesantni za Partizan, deo njegovog posla i da prati trenere. Tako je došao do rešenja rebusa - Bata Mirković.

"Kada se sve skupilo i stavljeno na vagu prevagnulo je na ovu stranu", rekao je Iliev.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar