Гол и асистенција? Митру су довољна и два тренинга!

Гол Митровића који се "гугла" ове суботе! У последњој провери пред старт сезоне, Александар Митровић постигао је погодак и асистирао, али су Шпанци успели да избегну пораз на "Крејвен котиџу".  Србин одушевио навијаче Фулама издањем у пријатељској провери са Селтом.

Фудбал 04.08.2018 | 19:00
Гол и асистенција? Митру су довољна и два тренинга!
Српски репрезентативац Александар Митровић је међу последњима почео да тренира у Фуламу прошле недеље, а после одмора од Светског првенства, али је показао данас да му нису потребне никакве екстра припреме да би погађао и асистирао и ушао у форму.

Тим Славише Јокановића је имао последњу проверу пред старт сезоне у Премијер лиги и то на свом на Крејвен Котиџу против Селте, а меч је завршен на крају ремијем - 2:2.

Упамтиће Шпанци Митрогола добро, пошто му је требало само два минута да доведе у предност свој тим данас, а само неколико тренутака касније стигао је и да асистира Абубакару Камари за 2:1 у 16. минуту.

Нема шта, добра форма Србина уочи старта Премијер лиге, иако је Селта преко искусног Кабрала у 41. минуту стигла до ремија.    

Повратак Фулама у Премијер лигу већ је заказан - субота, 11. август, 16.00.

Противник: Кристал Палас.

У последњој провери пред старт сезоне 2018/19, појачана екипа нашег менаџера Славише Јокановића одиграла је нерешено са Селтом из Вига на "Крејвен Котиџу" - 2:2 (2:2), а играч утакмице био је репрезентативац Србије Александар Митровић.

"Митрогол" је прошле зиме стигао на позајмицу у Лондон из Њукасла, у ком је ретко добијао прилику, међутим испоставило се да је са 12 погодака у полусезони био "то нешто" што је бело-црнима недостајало у намери да се врате у елитно енглеско друштво.

У трансферу који је био најављиван још током претходне сезоне, Фулам је на крају за суму од 25 милиона евра откупио уговор српског нападача и "ослободио" га улоге резервисте код шпанског менаџера Рафаела Бенитеза.

Митровић је наступом на данашњем сусрету са гостима из Шпаније најавио да ће врло брзо учинити да то буде одличан пословни потез Фулама, а цена више него прихватљива за његове услуге: погодак у 2. минуту после соло акције за 1:0 и асистенција Абубакару Камари у 16. минуту за 2:1.

Завршено је 2:2, утолико што су Денис Екерт у 6. и Густаво Данијел Кабрал у 41. минуту успевали да анулирају предност домаћег тима.

Јокановић је за "генералку" пред дуел са комшијама одредио стартну поставу у којој се налазио само један енглески фудбалер, Фуламов "вундеркинд" Рајан Сесењон: Фабрисио - Кристи, Рим, Ле Маршон, Сесењон - Мекдоналд, Керни, Сери, Камара, Ширле – Митровић.

"Котаџерси" су се овог лета наиграли јаких припремних утакмица (Фенербахче, Лион, Билбао, Фиорентина, Сампдорија...), у којима је циљ очигледно био "бег" од нивоа фудбала на који се екипа била навикла наступајући у Чемпионшипу од сезоне 2014/15. Претходне, под вођством тројице менаџера (Мартина Јола, Ренеа Муленстена и Феликса Магата), испали су као 19. у Премијер лиги.

ГОЛ МИЛИВОЈЕВИЋА, КАПИТЕНА КРИСТАЛ ПАЛАСА

Фуламов први ривал, Кристал Палас, такође је био у акцији ове суботе. "Орлови" су на "Селхурст парку" убедљиво савладали француски Тулуз резултатом 4:1, уз погодак српског репрезентативца Луке Миливојевића у 39. минуту са беле тачке. Наш ас, којем је меанџер Рој Хоџсон доделио улогу капитена на овом мечу, повисио је на 3:1 након што су рано вођство Француза из 10. минута брзо "анулирали" Кристијан Бентеке (29) и Џефри Шлуп (33). Коначан резултат поставио је Вилфред Заха у 81. минуту.

Палас је почео у постави: Хенеси - Ван Анхолт, Томкинс, Сако, Ван Бисака - Миливојевић, Мекартур, Заха, Таунсенд - Шлуп, Бентеке.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар