Gol i asistencija? Mitru su dovoljna i dva treninga!

Gol Mitrovića koji se "gugla" ove subote! U poslednjoj proveri pred start sezone, Aleksandar Mitrović postigao je pogodak i asistirao, ali su Španci uspeli da izbegnu poraz na "Krejven kotidžu".  Srbin oduševio navijače Fulama izdanjem u prijateljskoj proveri sa Seltom.

Fudbal 04.08.2018 | 19:00
Gol i asistencija? Mitru su dovoljna i dva treninga!
Srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović je među poslednjima počeo da trenira u Fulamu prošle nedelje, a posle odmora od Svetskog prvenstva, ali je pokazao danas da mu nisu potrebne nikakve ekstra pripreme da bi pogađao i asistirao i ušao u formu.

Tim Slaviše Jokanovića je imao poslednju proveru pred start sezone u Premijer ligi i to na svom na Krejven Kotidžu protiv Selte, a meč je završen na kraju remijem - 2:2.

Upamtiće Španci Mitrogola dobro, pošto mu je trebalo samo dva minuta da dovede u prednost svoj tim danas, a samo nekoliko trenutaka kasnije stigao je i da asistira Abubakaru Kamari za 2:1 u 16. minutu.

Nema šta, dobra forma Srbina uoči starta Premijer lige, iako je Selta preko iskusnog Kabrala u 41. minutu stigla do remija.    

Povratak Fulama u Premijer ligu već je zakazan - subota, 11. avgust, 16.00.

Protivnik: Kristal Palas.

U poslednjoj proveri pred start sezone 2018/19, pojačana ekipa našeg menadžera Slaviše Jokanovića odigrala je nerešeno sa Seltom iz Viga na "Krejven Kotidžu" - 2:2 (2:2), a igrač utakmice bio je reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović.

"Mitrogol" je prošle zime stigao na pozajmicu u London iz Njukasla, u kom je retko dobijao priliku, međutim ispostavilo se da je sa 12 pogodaka u polusezoni bio "to nešto" što je belo-crnima nedostajalo u nameri da se vrate u elitno englesko društvo.

U transferu koji je bio najavljivan još tokom prethodne sezone, Fulam je na kraju za sumu od 25 miliona evra otkupio ugovor srpskog napadača i "oslobodio" ga uloge rezerviste kod španskog menadžera Rafaela Beniteza.

Mitrović je nastupom na današnjem susretu sa gostima iz Španije najavio da će vrlo brzo učiniti da to bude odličan poslovni potez Fulama, a cena više nego prihvatljiva za njegove usluge: pogodak u 2. minutu posle solo akcije za 1:0 i asistencija Abubakaru Kamari u 16. minutu za 2:1.

Završeno je 2:2, utoliko što su Denis Ekert u 6. i Gustavo Danijel Kabral u 41. minutu uspevali da anuliraju prednost domaćeg tima.

Jokanović je za "generalku" pred duel sa komšijama odredio startnu postavu u kojoj se nalazio samo jedan engleski fudbaler, Fulamov "vunderkind" Rajan Sesenjon: Fabrisio - Kristi, Rim, Le Maršon, Sesenjon - Mekdonald, Kerni, Seri, Kamara, Širle – Mitrović.

"Kotadžersi" su se ovog leta naigrali jakih pripremnih utakmica (Fenerbahče, Lion, Bilbao, Fiorentina, Sampdorija...), u kojima je cilj očigledno bio "beg" od nivoa fudbala na koji se ekipa bila navikla nastupajući u Čempionšipu od sezone 2014/15. Prethodne, pod vođstvom trojice menadžera (Martina Jola, Renea Mulenstena i Feliksa Magata), ispali su kao 19. u Premijer ligi.

GOL MILIVOJEVIĆA, KAPITENA KRISTAL PALASA

Fulamov prvi rival, Kristal Palas, takođe je bio u akciji ove subote. "Orlovi" su na "Selhurst parku" ubedljivo savladali francuski Tuluz rezultatom 4:1, uz pogodak srpskog reprezentativca Luke Milivojevića u 39. minutu sa bele tačke. Naš as, kojem je meandžer Roj Hodžson dodelio ulogu kapitena na ovom meču, povisio je na 3:1 nakon što su rano vođstvo Francuza iz 10. minuta brzo "anulirali" Kristijan Benteke (29) i Džefri Šlup (33). Konačan rezultat postavio je Vilfred Zaha u 81. minutu.

Palas je počeo u postavi: Henesi - Van Anholt, Tomkins, Sako, Van Bisaka - Milivojević, Mekartur, Zaha, Taunsend - Šlup, Benteke.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar