Нови голман Роме изненађен позивом из Италије!

Робин Олсен промовисан у Бостону, где је мало у шали, мало у збиљи рекао да га је изненадио позив да дође у Серију А.

Фудбал 06.08.2018 | 08:00
Нови голман Роме изненађен позивом из Италије!
Фудбалери Роме припремају се у Сједињеним Америчким Државама за предстојећу сезону, а недавно им се придружио и нови голман - Швеђанин Робин Олсен, који је стигао из Копенхагена да замени Бразилца Алисона, отишлог у Ливерпул.

Прво обраћање медијима као члан римцке "вучице", Олсен је имао у суботу у Бостону.

"Огромно ми је задовољство што сам овде, ово је велики корак напред у мојој каријери. Било је лако донети одлуку када сам добио позив, сви у Шведској знају колико је Рома велики клуб и драго им је због мене", почео је 28-годишњи чувар мреже своје излагање, а потом се и нашалио.

"Изненађен сам да ме желе у Италији после онога што се догодило", казао је Олсен кроз осмех мислећи на двомеч баража за овогодишње Светско првенство у Русији, у ком су Швеђани елиминисали Италију и по први пут после 60 година оставили "Азуре" без учешћа на Мундијалу.

Иако је причао уз осмех, Олсенова изјава није само шаљива, пошто је познато да је 2002. године тадашњи члан Серије А, Перуђа после елиминације Италије са Светског првенства у Јапану и Јужној Кореји - када их је Јужна Кореја победила 2:1 голом у продужецима - отпустила Јанг Хван Ана, стрелца победоносног гола за азијску репрезентацију...

Олсен ће у Роми имати тежак задатак да замени Бразилца Алисона, који је прешао у Ливерпул за рекордан трансфер када су у питању голмани (75.000.000 евра).

"Он је сјајан голман и много га поштујем, али морам да се концентришем на себе и своје партије. Рома је изабрала мене и мораћу да оправдам поверење", закључио је Швеђанин.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар