Novi golman Rome iznenađen pozivom iz Italije!

Robin Olsen promovisan u Bostonu, gde je malo u šali, malo u zbilji rekao da ga je iznenadio poziv da dođe u Seriju A.

Fudbal 06.08.2018 | 08:00
Novi golman Rome iznenađen pozivom iz Italije!
Fudbaleri Rome pripremaju se u Sjedinjenim Američkim Državama za predstojeću sezonu, a nedavno im se pridružio i novi golman - Šveđanin Robin Olsen, koji je stigao iz Kopenhagena da zameni Brazilca Alisona, otišlog u Liverpul.

Prvo obraćanje medijima kao član rimcke "vučice", Olsen je imao u subotu u Bostonu.

"Ogromno mi je zadovoljstvo što sam ovde, ovo je veliki korak napred u mojoj karijeri. Bilo je lako doneti odluku kada sam dobio poziv, svi u Švedskoj znaju koliko je Roma veliki klub i drago im je zbog mene", počeo je 28-godišnji čuvar mreže svoje izlaganje, a potom se i našalio.

"Iznenađen sam da me žele u Italiji posle onoga što se dogodilo", kazao je Olsen kroz osmeh misleći na dvomeč baraža za ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Rusiji, u kom su Šveđani eliminisali Italiju i po prvi put posle 60 godina ostavili "Azure" bez učešća na Mundijalu.

Iako je pričao uz osmeh, Olsenova izjava nije samo šaljiva, pošto je poznato da je 2002. godine tadašnji član Serije A, Peruđa posle eliminacije Italije sa Svetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji - kada ih je Južna Koreja pobedila 2:1 golom u produžecima - otpustila Jang Hvan Ana, strelca pobedonosnog gola za azijsku reprezentaciju...

Olsen će u Romi imati težak zadatak da zameni Brazilca Alisona, koji je prešao u Liverpul za rekordan transfer kada su u pitanju golmani (75.000.000 evra).

"On je sjajan golman i mnogo ga poštujem, ali moram da se koncentrišem na sebe i svoje partije. Roma je izabrala mene i moraću da opravdam poverenje", zaključio je Šveđanin.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar