Ако не прође Трнаву, ово су ривали Звезде за ЛЕ!

Црвена звезда ће бити повлашћена на овом жребу, мада сигурно далеко више размишља о оном за Лигу шампиона.  Ако Трнава прође даље: Звезда за Лигу Европе против Клужа, Розенборга, Апоела или Хелсинкија! Одређене групе. . .

Фудбал 04.08.2018 | 17:00
Ако не прође Трнаву, ово су ривали Звезде за ЛЕ!
УЕФА је данас "скратила списак" потенцијалних ривала Партизана и Спартака на жребу за плеј-оф квалификација Лиге Европе на "стази пратилаца", а то је урадила и на "стази шампиона" која интересује Звезду.

Уколико Црвена звезда не прође Спартак Трнаву у 3. колу квалификација за Лигу шампиона, такмичење ће наставити у "масовнијем" такмичењу где ће за улазак у групну фазу Лиге Европе играти са једним од победника ових дуела:

Алашкерт (Јерменија) - Клуж (Румунија), Олимпија (Словенија) - Хелсинки (Финска), Корк (Ирска) - Росенборг (Норвешка) и Хапоел Бер Шева (Израел) - АПОЕЛ (Кипар).

У другом шеширу су остали Шериф - Валур, Спартакс - Судува, ТНС - Мидтјиланд и Торпето - Кукеши, који су, бар на папиру, слабији ривали од оних који потенцијално могу да се састану са шампионом Србије.

Звезда је повлашћена на жребу за плеј-оф квалификација за Лигу Европе и сигурно да у овом тренутку не размишља превише о поменутим ривалима, него онима на жребу за плеј-оф Лиге шампиона.

Подсетимо, ако Звезда прође Спартак - има загарантовано мето у групној фази Лиге Европе у случају пораза у плеј-офу за Лигу шампиона.

Жреб за Лигу шампиона је у понедељак од 12 часова, а за Лигу Европе од 13.30 у Ниону.

Циљ је победа над Спартаком из Трнаве и пласман у плеј-оф за Лигу шампиона. Али чак и ако се то не деси Црвена звезда ће имати још једну прилику да се домогне групне фазе неког европског такмичења. У том случају шампион Србије играће у плеј-офу за пласман у Лигу Европе. И биће носилац као тим који је испао из квалификација за Лигу шампиона. А после данашњег прављења група за жреб у победељак у Лиону црвено-бели знају и на кога би могли у плеј-офу.

Дакле, противници Црвене звезде у плеј-офу Лиге Европе могли би да буду победници из утакмица:

Алашкерт (Јерменија) – Клуж (Румунија)
Олимпија (Словенија) – Хелсинки (Финска)
Корк Сити (Ирска) – Розенборг (Норвешка)
Хапоел Бер Шева (Израел) – АПОЕЛ (Кипар)

Или у најгорем сценарију: АПОЕЛ, Розенборг, Хелсинки и Клуж. 

Да ли је то добро? Па рецимо само да би Звезда, да је пала у други шешир, могла да извуче победнике из дуела: 

Шериф (Молдавија) – Валур (Исланд)
Спартакс Јурмала (Летонија) – Судува (Литванија)
ТНС (Велс)  – Митјиланд (Данска)
Торпедо Кутаиси (Грузија) – Кукеши (Албанија)

Лакша група свакако. Али за сад нек Звезда размишља о Лиги шампиона.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар