Ako ne prođe Trnavu, ovo su rivali Zvezde za LE!

Crvena zvezda će biti povlašćena na ovom žrebu, mada sigurno daleko više razmišlja o onom za Ligu šampiona.  Ako Trnava prođe dalje: Zvezda za Ligu Evrope protiv Kluža, Rozenborga, Apoela ili Helsinkija! Određene grupe. . .

Fudbal 04.08.2018 | 17:00
Ako ne prođe Trnavu, ovo su rivali Zvezde za LE!
UEFA je danas "skratila spisak" potencijalnih rivala Partizana i Spartaka na žrebu za plej-of kvalifikacija Lige Evrope na "stazi pratilaca", a to je uradila i na "stazi šampiona" koja interesuje Zvezdu.

Ukoliko Crvena zvezda ne prođe Spartak Trnavu u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, takmičenje će nastaviti u "masovnijem" takmičenju gde će za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope igrati sa jednim od pobednika ovih duela:

Alaškert (Jermenija) - Kluž (Rumunija), Olimpija (Slovenija) - Helsinki (Finska), Kork (Irska) - Rosenborg (Norveška) i Hapoel Ber Ševa (Izrael) - APOEL (Kipar).

U drugom šeširu su ostali Šerif - Valur, Spartaks - Suduva, TNS - Midtjiland i Torpeto - Kukeši, koji su, bar na papiru, slabiji rivali od onih koji potencijalno mogu da se sastanu sa šampionom Srbije.

Zvezda je povlašćena na žrebu za plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope i sigurno da u ovom trenutku ne razmišlja previše o pomenutim rivalima, nego onima na žrebu za plej-of Lige šampiona.

Podsetimo, ako Zvezda prođe Spartak - ima zagarantovano meto u grupnoj fazi Lige Evrope u slučaju poraza u plej-ofu za Ligu šampiona.

Žreb za Ligu šampiona je u ponedeljak od 12 časova, a za Ligu Evrope od 13.30 u Nionu.

Cilj je pobeda nad Spartakom iz Trnave i plasman u plej-of za Ligu šampiona. Ali čak i ako se to ne desi Crvena zvezda će imati još jednu priliku da se domogne grupne faze nekog evropskog takmičenja. U tom slučaju šampion Srbije igraće u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope. I biće nosilac kao tim koji je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona. A posle današnjeg pravljenja grupa za žreb u pobedeljak u Lionu crveno-beli znaju i na koga bi mogli u plej-ofu.

Dakle, protivnici Crvene zvezde u plej-ofu Lige Evrope mogli bi da budu pobednici iz utakmica:

Alaškert (Jermenija) – Kluž (Rumunija)
Olimpija (Slovenija) – Helsinki (Finska)
Kork Siti (Irska) – Rozenborg (Norveška)
Hapoel Ber Ševa (Izrael) – APOEL (Kipar)

Ili u najgorem scenariju: APOEL, Rozenborg, Helsinki i Kluž. 

Da li je to dobro? Pa recimo samo da bi Zvezda, da je pala u drugi šešir, mogla da izvuče pobednike iz duela: 

Šerif (Moldavija) – Valur (Island)
Spartaks Jurmala (Letonija) – Suduva (Litvanija)
TNS (Vels)  – Mitjiland (Danska)
Torpedo Kutaisi (Gruzija) – Kukeši (Albanija)

Lakša grupa svakako. Ali za sad nek Zvezda razmišlja o Ligi šampiona.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar