Дани одбране српских огњишта

Служењем свете литургије у храму Светог Петра Сарајевског , те полагањем вијенаца и служењем парастоса за 217. погинулих бораца са простора Источне Илиџе, испред Спомен- капеле Светог великомученика Георгија, обиљежен је Дан одбране Војковића, Грлице и Крупца у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Република Српска 04.08.2018 | 14:11
Дани одбране српских огњишта
На подручју Источне Илиџе за слободу Републике Српске и српског народа, животе је дало више од 250 бораца Друге Сарајевске бригаде. Погинули су у одбрани својих вјековних огњишта, али и бранећи друге српске територије. У офанзиви муслиманских снага из Храснице на Војковиће, Грлицу и Крупац 4. августа 1992. погинуло је 7 српских бораца, а 14 их је тешко рањено.

"Борили смо се за слободу и мир, не желимо никакве ратове, поручују демобилисани борци Источне Илиџе, и додају да не желе да и њихова дјеца гину и прољевају крв. Борци желе да слободно живе и раде у својој Републици Спрској", истакао предсједник Борачке организације "Илиџански борац" Горан Шеховац, поводом обиљежавања 26. година од Дана одбране Војковића, Грлице и Крупца.



Шеховац је истакао да Срби и српски борци желе да живе од свог рада, а не од ратног хушкања, јер како каже, борци и њихове породице су на доњој љествици егзистенције.

Обиљежавање 26. година од одбране Војковића, Грлице и Крупца почело је 21. јула манифестацијом Борачке организације “Илиџански борац”, “Да се не заборави”.

У оквиру манифестације, ратни ветерани и становници Источне Илиџе "Маршом одбране" посјетилу су Илињачу, једну од најзначајнијих кота у ратним данима. Организовани су бројни културни и спортски догађаји, а на свечаној академији награђени су најуспјешнији спортисти.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

репликар

04.08.2018 17:14

Слава борцима. Да је којим случајем неки политичар био на прослави било би сада овде за читати “Додику лопове” “Вукота слободо”.... Овако ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

04.08.2018 18:29

Да није залосно било би смијесно. Ви срби имате увијек неку своју резервну истину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратко младиц

04.08.2018 19:07

Добро сте се бранили... "Велусице туци тамо нема српског зивља много", казе овај са слике. Аферим. Па онда "по Председниству ми један плотун опали". Тако се бране вјековна огњиста, а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

05.08.2018 12:05

КАКВА СЛАВА ЦОЦЕ.МИРИ СЕ С МУСЛИМАНИМА И ЗАЈЕДНО У ПОБЈЕДЕ.ДОДЈИ СУТРА НА СКЕНДЕРИЈУ У 12,,00 У МИЊО И ПОПИ ПИЦЕ КО ГОСПОДИН,ЈА ЦУ БИТ У БИЈЕЛОЈ КОСУЉИ С ЦРНОМ КРАВАТОМ.

ОДГОВОРИТЕ