Dani odbrane srpskih ognjišta

Služenjem svete liturgije u hramu Svetog Petra Sarajevskog , te polaganjem vijenaca i služenjem parastosa za 217. poginulih boraca sa prostora Istočne Ilidže, ispred Spomen- kapele Svetog velikomučenika Georgija, obilježen je Dan odbrane Vojkovića, Grlice i Krupca u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Republika Srpska 04.08.2018 | 14:11
Dani odbrane srpskih ognjišta
Na području Istočne Ilidže za slobodu Republike Srpske i srpskog naroda, živote je dalo više od 250 boraca Druge Sarajevske brigade. Poginuli su u odbrani svojih vjekovnih ognjišta, ali i braneći druge srpske teritorije. U ofanzivi muslimanskih snaga iz Hrasnice na Vojkoviće, Grlicu i Krupac 4. avgusta 1992. poginulo je 7 srpskih boraca, a 14 ih je teško ranjeno.

"Borili smo se za slobodu i mir, ne želimo nikakve ratove, poručuju demobilisani borci Istočne Ilidže, i dodaju da ne žele da i njihova djeca ginu i proljevaju krv. Borci žele da slobodno žive i rade u svojoj Republici Sprskoj", istakao predsjednik Boračke organizacije "Ilidžanski borac" Goran Šehovac, povodom obilježavanja 26. godina od Dana odbrane Vojkovića, Grlice i Krupca.



Šehovac je istakao da Srbi i srpski borci žele da žive od svog rada, a ne od ratnog huškanja, jer kako kaže, borci i njihove porodice su na donjoj ljestvici egzistencije.

Obilježavanje 26. godina od odbrane Vojkovića, Grlice i Krupca počelo je 21. jula manifestacijom Boračke organizacije “Ilidžanski borac”, “Da se ne zaboravi”.

U okviru manifestacije, ratni veterani i stanovnici Istočne Ilidže "Maršom odbrane" posjetilu su Ilinjaču, jednu od najznačajnijih kota u ratnim danima. Organizovani su brojni kulturni i sportski događaji, a na svečanoj akademiji nagrađeni su najuspješniji sportisti.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

replikar

04.08.2018 17:14

Slava borcima. Da je kojim slučajem neki političar bio na proslavi bilo bi sada ovde za čitati “Dodiku lopove” “Vukota slobodo”.... Ovako ništa

ODGOVORITE
Name

xy

04.08.2018 18:29

Da nije zalosno bilo bi smijesno. Vi srbi imate uvijek neku svoju rezervnu istinu.

ODGOVORITE
Name

ratko mladic

04.08.2018 19:07

Dobro ste se branili... "Velusice tuci tamo nema srpskog zivlja mnogo", kaze ovaj sa slike. Aferim. Pa onda "po Predsednistvu mi jedan plotun opali". Tako se brane vjekovna ognjista, a?

ODGOVORITE
Name

Borac

05.08.2018 12:05

KAKVA SLAVA COCE.MIRI SE S MUSLIMANIMA I ZAJEDNO U POBJEDE.DODJI SUTRA NA SKENDERIJU U 12,,00 U MINJO I POPI PICE KO GOSPODIN,JA CU BIT U BIJELOJ KOSULJI S CRNOM KRAVATOM.

ODGOVORITE