Енглези у журби - прелазни рок отворен још 5 дана!

Премијерлигаши су и овога пута потрошили много новца, али утисак је да многи нису још "завршили" посао.

Фудбал 04.08.2018 | 22:30
Енглези у журби - прелазни рок отворен још 5 дана!
Клубови Премијер лиге договорили су се да "скрате" трајање летњег прелазног рока како би у миру почели сезону у домаћем првенству, а да не би као претходних сезона играч такмичарску годину почео код њих, и потом се до краја августа преселио у неки други тим на Острву...

Због тога ће се прелазни рок у Енглеској ове године "затворити" 9. августа у 18 часова, дан пред први меч нове сезоне.

Енглези су и овога пута трошили много (за долазак играча су већ дали 1,1 милијарду евра), али се у наредних пет дана очекује "појачана активност" клубова који нису још финиширали свој ростер и покушаће да доласцима новајлија поправе екипу.

Највише новца потрошио је Ливерпул, готово 200 милиона евра за довођење Алисона, Кеите, Фабиња и Шаћирија, па су они једни од ретких који мирно дочекују последње сате "пијаце".

Док сат откуцава, Жозе Мурињо је све нервознији пошто је више пута истакао да је предао "листу појачања" и за сада је добио тек Фреда и Диога Далота, што неће у тој мери поправити екипу како би он то желео, па бисмо могли да очекујемо посебну активност на "Олд Трафорду". Активан би могао да буде и Челси који је довео Жоржиња за 57 милиона евра, али је код њих већи страх од одлазака фудбалера (Куртоа, Азар, Вилијан, Мората...) који је могућ док траје прелазни рок у земљама у којима су тражени - најчешће 31. август.

Утисак је да је Арсенал завршио прелазни рок довођењен Тореире, Лена, Сократиса и Гендозија, Сити је био далеко пасивнији него претходне две године и довео је "само" Махреза, док је Тотенхем био "још тиши" и нема ниједног новог играча.

Од ових клубова можемо очекивати да у наредним данима "јуришају јако" на појачања и да потроше огроман новац, а због тога што им се жури - мораће да дају и "изнад цене".

Огроман новац у прелазном року потрошили су Вест Хем (95 милиона евра), Фулам (78), Лестер (65), Саутемптон (62), Евертон (60), Брајтон (60) и тако даље... Шта мислите ко је имао најбољи прелазни рок и који велики трансфер ћемо видети до 9. августа?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар