Englezi u žurbi - prelazni rok otvoren još 5 dana!

Premijerligaši su i ovoga puta potrošili mnogo novca, ali utisak je da mnogi nisu još "završili" posao.

Fudbal 04.08.2018 | 22:30
Englezi u žurbi - prelazni rok otvoren još 5 dana!
Klubovi Premijer lige dogovorili su se da "skrate" trajanje letnjeg prelaznog roka kako bi u miru počeli sezonu u domaćem prvenstvu, a da ne bi kao prethodnih sezona igrač takmičarsku godinu počeo kod njih, i potom se do kraja avgusta preselio u neki drugi tim na Ostrvu...

Zbog toga će se prelazni rok u Engleskoj ove godine "zatvoriti" 9. avgusta u 18 časova, dan pred prvi meč nove sezone.

Englezi su i ovoga puta trošili mnogo (za dolazak igrača su već dali 1,1 milijardu evra), ali se u narednih pet dana očekuje "pojačana aktivnost" klubova koji nisu još finiširali svoj roster i pokušaće da dolascima novajlija poprave ekipu.

Najviše novca potrošio je Liverpul, gotovo 200 miliona evra za dovođenje Alisona, Keite, Fabinja i Šaćirija, pa su oni jedni od retkih koji mirno dočekuju poslednje sate "pijace".

Dok sat otkucava, Žoze Murinjo je sve nervozniji pošto je više puta istakao da je predao "listu pojačanja" i za sada je dobio tek Freda i Dioga Dalota, što neće u toj meri popraviti ekipu kako bi on to želeo, pa bismo mogli da očekujemo posebnu aktivnost na "Old Trafordu". Aktivan bi mogao da bude i Čelsi koji je doveo Žoržinja za 57 miliona evra, ali je kod njih veći strah od odlazaka fudbalera (Kurtoa, Azar, Vilijan, Morata...) koji je moguć dok traje prelazni rok u zemljama u kojima su traženi - najčešće 31. avgust.

Utisak je da je Arsenal završio prelazni rok dovođenjen Toreire, Lena, Sokratisa i Gendozija, Siti je bio daleko pasivniji nego prethodne dve godine i doveo je "samo" Mahreza, dok je Totenhem bio "još tiši" i nema nijednog novog igrača.

Od ovih klubova možemo očekivati da u narednim danima "jurišaju jako" na pojačanja i da potroše ogroman novac, a zbog toga što im se žuri - moraće da daju i "iznad cene".

Ogroman novac u prelaznom roku potrošili su Vest Hem (95 miliona evra), Fulam (78), Lester (65), Sautempton (62), Everton (60), Brajton (60) i tako dalje... Šta mislite ko je imao najbolji prelazni rok i koji veliki transfer ćemo videti do 9. avgusta?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar