Милан би да опет влада - "росонери" у игри за Сергеја!

Италијански фудбалски гигант Милан укључио се у трку за Сергеја Милинковића-Савића, преноси угледна "Ла Стампа".  Милан зове Сергеја: Позајмица, па богати откуп! "Росонери" руше рекорд ако доведу Сергеја Милинковић-Савића.  Оваква понуда за Сергеја још није стигла: Од Милана 40. 000. 000 евра одмах, а 80. 000. 000 на „дођем ти“! У игри и Бонавентура. . .

Фудбал 05.08.2018 | 22:30
Милан би да опет влада - "росонери" у игри за Сергеја!
Седмоструки шампион Европе понудио је Римљанима 40 милиона евра за једногодишњу позајмицу, плус обавезан откуп за 80 милиона наредног лета или 20 милиона и Ђакомо Бонавентура, плус исти откуп од 80 милиона следеће године.

Милан мора да води рачуна о финансијском фер-плеју и на сличан начин већ је ангажовао Гонсала Игуаина из Јувентуса.

Конкуренција за довођење Милинковић-Савића су му пре свега велики ривал Јувентус, али медији често помињу и интересовање Манчестер јунајтеда, ПСЖ, Барселоне, Реал Мадрида...

Чинило се да ће срушити рекорде, па да ће остати у Лацију, а сада се у трку за Сергеја Милинковић-Савића укључио и италијански Милан који је озбиљно заинтересован!

Како преноси италијански лист "Ла Стампа", седмоструки шампион Европе је послао понуду Лацију у висини од 40 милиона евра - и то само за позајмицу на годину дана - док би за потпуни откуп српског фудбалера 2019. уплатили још 80.000.000 евра.

То значи да би Милан укупно за њега дао 120 милиона евра, а све то због финансијског фер-плеја о ком морају да воде рачуна.

"Росонери" су раније на сличан начин ангажовали Гонзала Игуаина из Јувентуса, а "резервна варијанта" при ангажовању СМС-а је и 20 милиона евра овог лета и Ђакомо Бонавентура у Лацију, док исплата од 80.000.000 евра наредне године остаје непроменљива.

Видећемо како ће Римљани реаговати на ову понуду и да ли ће одолети свим интересентима за Милинковић-Савића којих је очигледно мање него пред Светско првенство.

Помињали су се Пари Сен Жермен, Манчестер јунајтед, Барселона, Реал Мадрид... Помало су се српска јавност, а верујемо и сам Сергеј Милинковић уморили од трансфер прича, али сваки дан махом италијански медији пласирају нове детаље кад је реч о везисти Лација, а према најновијим он би могао да заврши у – Милану.

Информацију је у етар пустила римска Ла Стампа, важи за угледан лист, не размеће се тек тако бомбама, овога пута уверава да је нови директор Росонера Бразилац Леонардо решио да доведе нашег репрезентативца и да је тај план предочио челницима Лација. С обзиром да је председник Клаудио Лотитодавно зацепио цену од 150.000.000 евра и да је она сама можда и удаљила потенцијалне купце, а свакако је ван домашаја семоструког првака Европе, Ла Стампа истиче да постоје два начина како Милан може до Сергеја. Први је да одмах плати 40.000.000 евра на име једногодишње позајмице, али да се истовремено обавеже како ће наредног лета обавезно откупити уговор 23-годишњег фудбалера по цени од 80.000.000 евра. Ако Римљани не пристану на такав сценарио Леонардо је спреман да им понуди мање новца (20.000.000 евра), играча – највероватније Ђакома Боневентуру – а да цена за откуп уговора остане иста (80.000.000 евра).

Наравно, питање је да ли ће Лотито остати доследан принципима или ће, ипак, попустити и – додуше, на почек – добити свакако огроман новац за драгуља доведеног из Генка за само 18.000.000 евра. Милан му нуди да три лета касније заради десет пута више новца.

Уколико се то деси, Леонардо ће испунити велику жељу (Сергеја је у ранијим интервјуима називао Феноменом), а клуб са „Сан Сира“ ће дефинитивно затворити активности у прелазном року, који је претио да буде прави колапс, а претворио се у сасвим пристојан, јер су потписали Пепе Реина, Иван Стринић, АленХалиловић (без обештећења), Матија Калдара (35.000.000) и Гонзало Игуаин. Све захваљујући новцу компаније Елиот која је спасла клуб. Тренер Ђенаро Гатузо до краја пијаце очекује још централног везног, а то би могао да буде баш СМС.

Под претњом финансијског фер-плеј, Милан не сме да завуче руку дубоко у џеп и то је разлог због когЛеонардо Лацију нуди сличан договор као Јувентусу приликом ангажмана Пипите. Аргентински нападач је позајмљен за 18.000.000 евра, а наредног лета биће купљен доплатом још 36.000.000.

Може ли да прође и овај план?

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар