Milan bi da opet vlada - "rosoneri" u igri za Sergeja!

Italijanski fudbalski gigant Milan uključio se u trku za Sergeja Milinkovića-Savića, prenosi ugledna "La Stampa".  Milan zove Sergeja: Pozajmica, pa bogati otkup! "Rosoneri" ruše rekord ako dovedu Sergeja Milinković-Savića.  Ovakva ponuda za Sergeja još nije stigla: Od Milana 40. 000. 000 evra odmah, a 80. 000. 000 na „dođem ti“! U igri i Bonaventura. . .

Fudbal 05.08.2018 | 22:30
Milan bi da opet vlada - "rosoneri" u igri za Sergeja!
Sedmostruki šampion Evrope ponudio je Rimljanima 40 miliona evra za jednogodišnju pozajmicu, plus obavezan otkup za 80 miliona narednog leta ili 20 miliona i Đakomo Bonaventura, plus isti otkup od 80 miliona sledeće godine.

Milan mora da vodi računa o finansijskom fer-pleju i na sličan način već je angažovao Gonsala Iguaina iz Juventusa.

Konkurencija za dovođenje Milinković-Savića su mu pre svega veliki rival Juventus, ali mediji često pominju i interesovanje Mančester junajteda, PSŽ, Barselone, Real Madrida...

Činilo se da će srušiti rekorde, pa da će ostati u Laciju, a sada se u trku za Sergeja Milinković-Savića uključio i italijanski Milan koji je ozbiljno zainteresovan!

Kako prenosi italijanski list "La Stampa", sedmostruki šampion Evrope je poslao ponudu Laciju u visini od 40 miliona evra - i to samo za pozajmicu na godinu dana - dok bi za potpuni otkup srpskog fudbalera 2019. uplatili još 80.000.000 evra.

To znači da bi Milan ukupno za njega dao 120 miliona evra, a sve to zbog finansijskog fer-pleja o kom moraju da vode računa.

"Rosoneri" su ranije na sličan način angažovali Gonzala Iguaina iz Juventusa, a "rezervna varijanta" pri angažovanju SMS-a je i 20 miliona evra ovog leta i Đakomo Bonaventura u Laciju, dok isplata od 80.000.000 evra naredne godine ostaje nepromenljiva.

Videćemo kako će Rimljani reagovati na ovu ponudu i da li će odoleti svim interesentima za Milinković-Savića kojih je očigledno manje nego pred Svetsko prvenstvo.

Pominjali su se Pari Sen Žermen, Mančester junajted, Barselona, Real Madrid... Pomalo su se srpska javnost, a verujemo i sam Sergej Milinković umorili od transfer priča, ali svaki dan mahom italijanski mediji plasiraju nove detalje kad je reč o vezisti Lacija, a prema najnovijim on bi mogao da završi u – Milanu.

Informaciju je u etar pustila rimska La Stampa, važi za ugledan list, ne razmeće se tek tako bombama, ovoga puta uverava da je novi direktor Rosonera Brazilac Leonardo rešio da dovede našeg reprezentativca i da je taj plan predočio čelnicima Lacija. S obzirom da je predsednik Klaudio Lotitodavno zacepio cenu od 150.000.000 evra i da je ona sama možda i udaljila potencijalne kupce, a svakako je van domašaja semostrukog prvaka Evrope, La Stampa ističe da postoje dva načina kako Milan može do Sergeja. Prvi je da odmah plati 40.000.000 evra na ime jednogodišnje pozajmice, ali da se istovremeno obaveže kako će narednog leta obavezno otkupiti ugovor 23-godišnjeg fudbalera po ceni od 80.000.000 evra. Ako Rimljani ne pristanu na takav scenario Leonardo je spreman da im ponudi manje novca (20.000.000 evra), igrača – najverovatnije Đakoma Boneventuru – a da cena za otkup ugovora ostane ista (80.000.000 evra).

Naravno, pitanje je da li će Lotito ostati dosledan principima ili će, ipak, popustiti i – doduše, na poček – dobiti svakako ogroman novac za dragulja dovedenog iz Genka za samo 18.000.000 evra. Milan mu nudi da tri leta kasnije zaradi deset puta više novca.

Ukoliko se to desi, Leonardo će ispuniti veliku želju (Sergeja je u ranijim intervjuima nazivao Fenomenom), a klub sa „San Sira“ će definitivno zatvoriti aktivnosti u prelaznom roku, koji je pretio da bude pravi kolaps, a pretvorio se u sasvim pristojan, jer su potpisali Pepe Reina, Ivan Strinić, AlenHalilović (bez obeštećenja), Matija Kaldara (35.000.000) i Gonzalo Iguain. Sve zahvaljujući novcu kompanije Eliot koja je spasla klub. Trener Đenaro Gatuzo do kraja pijace očekuje još centralnog veznog, a to bi mogao da bude baš SMS.

Pod pretnjom finansijskog fer-plej, Milan ne sme da zavuče ruku duboko u džep i to je razlog zbog kogLeonardo Laciju nudi sličan dogovor kao Juventusu prilikom angažmana Pipite. Argentinski napadač je pozajmljen za 18.000.000 evra, a narednog leta biće kupljen doplatom još 36.000.000.

Može li da prođe i ovaj plan?

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar