Званично - Сенегалац шесто појачање Звезде!

Сенегалски кошаркашки репрезентативац Мухамед Фаје ново је појачање Црвене звезде, саопштио је српски шампион.  Још један потпис у Звезди, стигао Сенегалац! Шампион Србије довео и шесто појачање овог лета.

Кошарка 04.08.2018 | 14:15
Званично - Сенегалац шесто појачање Звезде!
Искусни крилни центар потписао је уговор на једну сезону и шесто је појачање црвено-белих овог лета, након Билија Берона, Мајка Цирбеса, Мајкла Оџа, Душана Ристића и Стратоса Перпероглуа.

Фаје је је прве кошаркашке кораке направио у родном Дакару, а након тога се отиснуо на колеџ и похадјао универзитете Џорџија Тек и СМУ.

Професионалну каријеру започео је у Француској, где је наступао за Хајерес-Тулон, а потом прешао у Икарос Калитеу.

Ногату каријеру у Грчкој градио је у екипама Панелефсиниакоса, Ретимна и Промитеа Патраса, а у сезони 2016/17 био је и члан италијанског Варезеа и имао кратку епизоду у Либану.

Друго појачање Црвене звезде мтс у последња 24 сата, а укупно шесто!

Шампион Србије потписао је једногодишњи уговор са искусним Мухамедом Фајеом (33 године, 208 центиметара), који наступа на позицији крилног центра, а током претходне године је играо у Либану и Грчкој.

Ради се о одличном скакачу који је освајао медаље и са репрезентацијом Сенегала на континенталним првенствима Африке, а наступао је и на Светском првенству.

Искусни крилни центар је похађао универзитете Џорџија Тек и СМУ, али након што 2010. године није изабран на драфту - отишао је у Француску, да би потом скоро седам година играо у Грчкој, а претходне године је за Промитеа Патрас просечно бележио 12,5 поена и 5,7 скокова по мечу.

Његовим доласком Звезда је "попунила" и позицију крилног центра, након што је комплетирала центарску линију (Цирбес - Оџо - Ристић).

Томић је и у овом случају посегао за решењем које одлично познаје, с обзиром на то да је у Грчкој стекао добар увид у Фајеове могућности, као што одлично познаје и претходно појачање Стратоса Перпероглуа, са којим је освојио и Евролигу у Олимпијакосу.

Након доласка најбољег скакача грчке лиге за 2015. годину, пред шампионом Србије је наставак потраге за играчем који ће бити први плејмејкер.

Када се подвуче црта под до сада урађеним у "прелазном року", Звезда је осим доласка новог тренера направила ове промене:

- ПРЕЛАЗНИ РОК ЗВЕЗДЕ -

ДОШЛИ: Били Берон (Ескишехир), Душан Ристић (Аризона), Мајкл Оџо (ФМП), Маик Цирбес (Бајерн), Стратос Перпероглу (Хапоел Јерусалим), Мохамед Фаје (Промитејас Патрас).

ОТИШЛИ: Матијас Лесор (Уникаха).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар