Zvanično - Senegalac šesto pojačanje Zvezde!

Senegalski košarkaški reprezentativac Muhamed Faje novo je pojačanje Crvene zvezde, saopštio je srpski šampion.  Još jedan potpis u Zvezdi, stigao Senegalac! Šampion Srbije doveo i šesto pojačanje ovog leta.

Košarka 04.08.2018 | 14:15
Zvanično - Senegalac šesto pojačanje Zvezde!
Iskusni krilni centar potpisao je ugovor na jednu sezonu i šesto je pojačanje crveno-belih ovog leta, nakon Bilija Berona, Majka Cirbesa, Majkla Odža, Dušana Ristića i Stratosa Perperoglua.

Faje je je prve košarkaške korake napravio u rodnom Dakaru, a nakon toga se otisnuo na koledž i pohadjao univerzitete Džordžija Tek i SMU.

Profesionalnu karijeru započeo je u Francuskoj, gde je nastupao za Hajeres-Tulon, a potom prešao u Ikaros Kaliteu.

Nogatu karijeru u Grčkoj gradio je u ekipama Panelefsiniakosa, Retimna i Promitea Patrasa, a u sezoni 2016/17 bio je i član italijanskog Varezea i imao kratku epizodu u Libanu.

Drugo pojačanje Crvene zvezde mts u poslednja 24 sata, a ukupno šesto!

Šampion Srbije potpisao je jednogodišnji ugovor sa iskusnim Muhamedom Fajeom (33 godine, 208 centimetara), koji nastupa na poziciji krilnog centra, a tokom prethodne godine je igrao u Libanu i Grčkoj.

Radi se o odličnom skakaču koji je osvajao medalje i sa reprezentacijom Senegala na kontinentalnim prvenstvima Afrike, a nastupao je i na Svetskom prvenstvu.

Iskusni krilni centar je pohađao univerzitete Džordžija Tek i SMU, ali nakon što 2010. godine nije izabran na draftu - otišao je u Francusku, da bi potom skoro sedam godina igrao u Grčkoj, a prethodne godine je za Promitea Patras prosečno beležio 12,5 poena i 5,7 skokova po meču.

Njegovim dolaskom Zvezda je "popunila" i poziciju krilnog centra, nakon što je kompletirala centarsku liniju (Cirbes - Odžo - Ristić).

Tomić je i u ovom slučaju posegao za rešenjem koje odlično poznaje, s obzirom na to da je u Grčkoj stekao dobar uvid u Fajeove mogućnosti, kao što odlično poznaje i prethodno pojačanje Stratosa Perperoglua, sa kojim je osvojio i Evroligu u Olimpijakosu.

Nakon dolaska najboljeg skakača grčke lige za 2015. godinu, pred šampionom Srbije je nastavak potrage za igračem koji će biti prvi plejmejker.

Kada se podvuče crta pod do sada urađenim u "prelaznom roku", Zvezda je osim dolaska novog trenera napravila ove promene:

- PRELAZNI ROK ZVEZDE -

DOŠLI: Bili Beron (Eskišehir), Dušan Ristić (Arizona), Majkl Odžo (FMP), Maik Cirbes (Bajern), Stratos Perperoglu (Hapoel Jerusalim), Mohamed Faje (Promitejas Patras).

OTIŠLI: Matijas Lesor (Unikaha).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar