ФРА: Почиње у земљи свјетских шампиона!

Нејмар пропушта Суперкуп судар са Монаком у Кини? Најскупљи фудбалер свих времена Нејмар да Силва могао би да пропусти отварање сезоне у Француској.  Окршај у Суперкупу Француске неће бити потпун дерби најјачих екипа с обзиром да ће појединци недостајати, што због продуженог одмора после Мундијала, што због проблема са повредама.

Фудбал 04.08.2018 | 13:15
ФРА: Почиње у земљи свјетских шампиона!
Бразилац се прикључио свом тиму Пари Сен Жермену, али би могао да пропусти дерби са Монаком у Суперкупу.

Тренер "Светаца" Томас Тухел не жели да ризикује са Бразилцем који је имао дужу паузу због наступа на Светском првенству, где је задобио и блажу повреду.

Нејмар је пропустио финиш прошле сезоне, па Тухел жели да он буде потпуно спреман за нову и окршаје у Лиги 1 и Лиги шампиона.

Међутим, Нејмар није једина Тухелова брига, јер је капитен Тијаго Силва открио да играчи ПСЖ нису 100 одсто физички спремни за судар са "Кнежевима".

Суперкуп Француске између ПСЖ и Монака на програму је у суботу од 14 часова у кинеском граду Шенжену.

Француски фудбал одавно није био у фокусу фудбалске јавности као сада. Успех репрезентације на Мундијалу је потврдио оно што се већ годинама прича - Француска је највећи произвођач фудбалера у Европи. А као резултат тога је дошла и круна у Русији.

И клупски фудбал напредује последњих година и подиже се. Нову сезону у Француској отварају два најбоља тима и два последња шампиона - Пари Сен Жермен и Монако. Они ће су у Суперкупу (14.00, ТВ Арена Спорт 1) борити за први трофеј у сезони. И то у кинеском Шенжену. Јасно вам је, наравно, да је новац једини разлог због којег је ФС Француске прихватио да се овај меч одигра на Далеком истоку.

ПСЖ и Монако су две сличне, а опет тоилико супротне приче. Клуб из Париза је захваљујући петродоларима из Катара постао суверени владар француског фудбала и један од најмоћнијих у Европи. Трофеји на домаћем фронту попут овог у Суперкупу нису приоритет у опсесивној јурњави за Лигом шампиона, већ се они подразумевају. И зато није пријатно у Паризу када тренутке непажње искористи баш Монако као претпрошле сезоне када им је прекинуо низ шампионских титула. Такође, меч у Суперкупу је битан и због новог тренера Томаса Тухела којем ће то бити прилика да у победничком стилу започне каријеру у Паризу.

И Кнежеви су попут Светаца у рукама милијардера из иностранства, али с другачијом стратегијом. Откако је клуб купио Дмитриј Риболовљев и поставио Вадима Васиљева за главног у клубу, Монако је постао највећа фабрика талената у европском фудбалу. Нико не плаћа за тинејџере као Монако, доводе их на гомиле, обликују, лансирају и потом препродају да вишеструко већи новац. А приде праве и резултате.

Окршај у Суперкупу, међутим, неће бити потпун дерби најјачих француских екипа, с обзиром да ће појединци недостајати, што због продуженог одмора после Мундијала, што због проблема са повредама. У табору Светаца, рецимо, неће бити Едисона Каванија и Килијана Мбапеа, али ће се у протоколу наћи Нејмар,чији је трансфер у ПСЖ јуче прославио годишњицу.  Леонардо Жардим са друге стране биће лишен услугаРадамела Фалкаа, Ђибрила Сидибеа, Данијела Субашића и Алмамија Туреа.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар