FRA: Počinje u zemlji svjetskih šampiona!

Nejmar propušta Superkup sudar sa Monakom u Kini? Najskuplji fudbaler svih vremena Nejmar da Silva mogao bi da propusti otvaranje sezone u Francuskoj.  Okršaj u Superkupu Francuske neće biti potpun derbi najjačih ekipa s obzirom da će pojedinci nedostajati, što zbog produženog odmora posle Mundijala, što zbog problema sa povredama.

Fudbal 04.08.2018 | 13:15
FRA: Počinje u zemlji svjetskih šampiona!
Brazilac se priključio svom timu Pari Sen Žermenu, ali bi mogao da propusti derbi sa Monakom u Superkupu.

Trener "Svetaca" Tomas Tuhel ne želi da rizikuje sa Brazilcem koji je imao dužu pauzu zbog nastupa na Svetskom prvenstvu, gde je zadobio i blažu povredu.

Nejmar je propustio finiš prošle sezone, pa Tuhel želi da on bude potpuno spreman za novu i okršaje u Ligi 1 i Ligi šampiona.

Međutim, Nejmar nije jedina Tuhelova briga, jer je kapiten Tijago Silva otkrio da igrači PSŽ nisu 100 odsto fizički spremni za sudar sa "Kneževima".

Superkup Francuske između PSŽ i Monaka na programu je u subotu od 14 časova u kineskom gradu Šenženu.

Francuski fudbal odavno nije bio u fokusu fudbalske javnosti kao sada. Uspeh reprezentacije na Mundijalu je potvrdio ono što se već godinama priča - Francuska je najveći proizvođač fudbalera u Evropi. A kao rezultat toga je došla i kruna u Rusiji.

I klupski fudbal napreduje poslednjih godina i podiže se. Novu sezonu u Francuskoj otvaraju dva najbolja tima i dva poslednja šampiona - Pari Sen Žermen i Monako. Oni će su u Superkupu (14.00, TV Arena Sport 1) boriti za prvi trofej u sezoni. I to u kineskom Šenženu. Jasno vam je, naravno, da je novac jedini razlog zbog kojeg je FS Francuske prihvatio da se ovaj meč odigra na Dalekom istoku.

PSŽ i Monako su dve slične, a opet toiliko suprotne priče. Klub iz Pariza je zahvaljujući petrodolarima iz Katara postao suvereni vladar francuskog fudbala i jedan od najmoćnijih u Evropi. Trofeji na domaćem frontu poput ovog u Superkupu nisu prioritet u opsesivnoj jurnjavi za Ligom šampiona, već se oni podrazumevaju. I zato nije prijatno u Parizu kada trenutke nepažnje iskoristi baš Monako kao pretprošle sezone kada im je prekinuo niz šampionskih titula. Takođe, meč u Superkupu je bitan i zbog novog trenera Tomasa Tuhela kojem će to biti prilika da u pobedničkom stilu započne karijeru u Parizu.

I Kneževi su poput Svetaca u rukama milijardera iz inostranstva, ali s drugačijom strategijom. Otkako je klub kupio Dmitrij Ribolovljev i postavio Vadima Vasiljeva za glavnog u klubu, Monako je postao najveća fabrika talenata u evropskom fudbalu. Niko ne plaća za tinejdžere kao Monako, dovode ih na gomile, oblikuju, lansiraju i potom preprodaju da višestruko veći novac. A pride prave i rezultate.

Okršaj u Superkupu, međutim, neće biti potpun derbi najjačih francuskih ekipa, s obzirom da će pojedinci nedostajati, što zbog produženog odmora posle Mundijala, što zbog problema sa povredama. U taboru Svetaca, recimo, neće biti Edisona Kavanija i Kilijana Mbapea, ali će se u protokolu naći Nejmar,čiji je transfer u PSŽ juče proslavio godišnjicu.  Leonardo Žardim sa druge strane biće lišen uslugaRadamela Falkaa, Đibrila Sidibea, Danijela Subašića i Almamija Turea.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar