Нема још рјешења за Космет?!

Председник Србије Александар Вучић је рекао да је последњих 10 дана забележено снажно, вишеслојно агентурно деловање, због чега је Србија доведена у ситуацију да се брани од трачева. Истакао је да је Србија, међутим, успела у томе да се сачува сваки живот.

Србија 04.08.2018 | 13:08
Нема још рјешења за Космет?!
Александар Вучић је рекао да су на седници Савета за националну безбедност донели више мера и одлука за припаднике Војске и више препорука Влади и другим снагама безбедности.

На питање новинара о томе шта је то коначно компромисно решење за Косово о којем сви стално говоре, председник Вучић је рекао:

"Коначно ће бити онда када буде коначно, не пре тога. О томе ћу говорити ако буде могуће постизање таквог решења. Сада таквог решења нема и нисмо га добили. Да ли је на видику? Мислим да није. Нисам оптимиста", рекао је Вучић.

Председник Србије је рекао да ће се поред поправљања материјалног положаја припадника безбедносних служби радити и на појачању борбене готовости, како бисмо били спремни за све изазове и ишли у корак са светом.

"Деловаћемо пре свега превентивно како бисмо осигурали мир и обезбедили будућност нашој деци", рекао је Вучић новинарима испред Патријаршије, након састанка са српским патријархом Иринејом.

Навео је да се на седници Савета разговарало о ситуацији на КиМ, подсетивши да је данас тачно 1930 дана откако је потписан Бриселски споразум а да Албанци нису формирали ЗСО, што им је била једина суштинска обавеза.

Председник је навео да је последњих 10 дана забележено снажно, вишеслојно агентурно деловање, због чега је Србија доведена у ситуацију да се брани од трачева.
"И сад би требало да будемо срећни? А требало би да будемо срећни да се нешто догодило – формирање ЗСО, а не што нас данас нису побили. Претходних дана имали смо деловање из разних спољних центара моћи како се нешто страшно кува, како страшни злочинци из Београда са нешто мало мањим злочинцима у Приштини нешто спремају", каже Вучић.

Рекао је да је Србија, међутим, успела у томе да се сачува сваки живот.

"А онда нас оптужују да се договарамо са Приштином да убијамо Србе како бисмо остварили своје политичке циљеве. Нема тог лекара који може да вам помогне. Своју земљу оптужујете да је злочиначка и да ће да убија своје људе. Где се то десило – никада и нигде", приметио је Вучић.

Али, каже, било је важно да се изађе са свим тим како Срби ништа не би могли да траже. "Зато сам молио Србе на КиМ да не предузимају ништа, да издрже још неколико дана да се види шта та мрежа ради", рекао је Вучић.

"Шта је то држава Србија организовала, шта је то лоше урадила, шта су Срби лоше урадили? Осим што бисмо ми желели да не буду сви Косовари него и Срби и да, колико је то могуће, припадају српској држави. И у томе је мој грех и грех српске државе. Зато нам те придике држе они коју су своју државност променили у косоварску", закључио је председник.

(РТС, Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мислим

04.08.2018 11:42

Да је ситуација нејасна , то је блага ријец , по теби су за све криви неки недефинисани Срби , а с друге стране све је јасно , сиптари нису испостовали ниста , односно оно главно , а то је формирање ЗСО и то се фактицки и не спимиње. Питање за тебе је а засто и ти не повуцес питпис са Бриселског споразума , ако сиптари нису за пет и пол година испостовали ниста . Знаци ти који си ставио потпис на несто и све си испостовао , а с друге стране сиптари нису испистовали ниста и за све су криви неки недефинисани Срби . Ако не мозес ријесити проблем , засто се не обратис пајтасу који те назвао политицким побацајем , он све рјесава ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганче

04.08.2018 11:52

Издаја се не може оправдати никаквим ријечима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фед

04.08.2018 12:23

Сви за кога се Србија борила остављени су као Срби у Хрватској на Косову и јос само Република Српска све иде у том правцу подрзавсњен Додика у његовом понизавању Дрзаве Босне и Херцеговине зар немислите да це једнога дана такво понасање прелити цасу до вијека не мозе трајати овакво стање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Вучић

04.08.2018 22:54

Пре три године сам је потврдио да су припадници државне безбеднсти били умјешани у убитсво српских момака у неком кафићу на косову за које су били оптужени албанци што је послужило тада милосевицу за увођење ванредног стања. Може и примјер убитсва два српска млада војника који су видјели Младића које је такође убила ДБ.

ОДГОВОРИТЕ