Nema još rješenja za Kosmet?!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je poslednjih 10 dana zabeleženo snažno, višeslojno agenturno delovanje, zbog čega je Srbija dovedena u situaciju da se brani od tračeva. Istakao je da je Srbija, međutim, uspela u tome da se sačuva svaki život.

Srbija 04.08.2018 | 13:08
Nema još rješenja za Kosmet?!
Aleksandar Vučić je rekao da su na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost doneli više mera i odluka za pripadnike Vojske i više preporuka Vladi i drugim snagama bezbednosti.

Na pitanje novinara o tome šta je to konačno kompromisno rešenje za Kosovo o kojem svi stalno govore, predsednik Vučić je rekao:

"Konačno će biti onda kada bude konačno, ne pre toga. O tome ću govoriti ako bude moguće postizanje takvog rešenja. Sada takvog rešenja nema i nismo ga dobili. Da li je na vidiku? Mislim da nije. Nisam optimista", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da će se pored popravljanja materijalnog položaja pripadnika bezbednosnih službi raditi i na pojačanju borbene gotovosti, kako bismo bili spremni za sve izazove i išli u korak sa svetom.

"Delovaćemo pre svega preventivno kako bismo osigurali mir i obezbedili budućnost našoj deci", rekao je Vučić novinarima ispred Patrijaršije, nakon sastanka sa srpskim patrijarhom Irinejom.

Naveo je da se na sednici Saveta razgovaralo o situaciji na KiM, podsetivši da je danas tačno 1930 dana otkako je potpisan Briselski sporazum a da Albanci nisu formirali ZSO, što im je bila jedina suštinska obaveza.

Predsednik je naveo da je poslednjih 10 dana zabeleženo snažno, višeslojno agenturno delovanje, zbog čega je Srbija dovedena u situaciju da se brani od tračeva.
"I sad bi trebalo da budemo srećni? A trebalo bi da budemo srećni da se nešto dogodilo – formiranje ZSO, a ne što nas danas nisu pobili. Prethodnih dana imali smo delovanje iz raznih spoljnih centara moći kako se nešto strašno kuva, kako strašni zločinci iz Beograda sa nešto malo manjim zločincima u Prištini nešto spremaju", kaže Vučić.

Rekao je da je Srbija, međutim, uspela u tome da se sačuva svaki život.

"A onda nas optužuju da se dogovaramo sa Prištinom da ubijamo Srbe kako bismo ostvarili svoje političke ciljeve. Nema tog lekara koji može da vam pomogne. Svoju zemlju optužujete da je zločinačka i da će da ubija svoje ljude. Gde se to desilo – nikada i nigde", primetio je Vučić.

Ali, kaže, bilo je važno da se izađe sa svim tim kako Srbi ništa ne bi mogli da traže. "Zato sam molio Srbe na KiM da ne preduzimaju ništa, da izdrže još nekoliko dana da se vidi šta ta mreža radi", rekao je Vučić.

"Šta je to država Srbija organizovala, šta je to loše uradila, šta su Srbi loše uradili? Osim što bismo mi želeli da ne budu svi Kosovari nego i Srbi i da, koliko je to moguće, pripadaju srpskoj državi. I u tome je moj greh i greh srpske države. Zato nam te pridike drže oni koju su svoju državnost promenili u kosovarsku", zaključio je predsednik.

(RTS, Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mislim

04.08.2018 11:42

Da je situacija nejasna , to je blaga rijec , po tebi su za sve krivi neki nedefinisani Srbi , a s druge strane sve je jasno , siptari nisu ispostovali nista , odnosno ono glavno , a to je formiranje ZSO i to se fakticki i ne spiminje. Pitanje za tebe je a zasto i ti ne povuces pitpis sa Briselskog sporazuma , ako siptari nisu za pet i pol godina ispostovali nista . Znaci ti koji si stavio potpis na nesto i sve si ispostovao , a s druge strane siptari nisu ispistovali nista i za sve su krivi neki nedefinisani Srbi . Ako ne mozes rijesiti problem , zasto se ne obratis pajtasu koji te nazvao politickim pobacajem , on sve rjesava ?

ODGOVORITE
Name

Draganče

04.08.2018 11:52

Izdaja se ne može opravdati nikakvim riječima!

ODGOVORITE
Name

Fed

04.08.2018 12:23

Svi za koga se Srbija borila ostavljeni su kao Srbi u Hrvatskoj na Kosovu i jos samo Republika Srpska sve ide u tom pravcu podrzavsnjen Dodika u njegovom ponizavanju Drzave Bosne i Hercegovine zar nemislite da ce jednoga dana takvo ponasanje preliti casu do vijeka ne moze trajati ovakvo stanje

ODGOVORITE
Name

Re Vučić

04.08.2018 22:54

Pre tri godine sam je potvrdio da su pripadnici državne bezbednsti bili umješani u ubitsvo srpskih momaka u nekom kafiću na kosovu za koje su bili optuženi albanci što je poslužilo tada milosevicu za uvođenje vanrednog stanja. Može i primjer ubitsva dva srpska mlada vojnika koji su vidjeli Mladića koje je takođe ubila DB.

ODGOVORITE