Пад хеликоптера - погинуло 18 лица

У паду хеликоптера на подручју руског Красноyарска погинуло је 18 особа - 15 путника и три члана посаде.

Свијет 04.08.2018 | 13:00
Пад хеликоптера - погинуло 18 лица
Локални медији наводе да је погинуло 15 путника и три члана посаде. Ради се о хеликоптеру фирме Утаир, који је нагло пао недуго након узлијетања.

Министарство за ванредне ситуације Русије навело је да се несрец́а догодила два километра од насеља Игарка у 10.20 по локалном времену (5.20 по средњоевропском).

Истражни комитет је саопштио да су у хеликоптеру била три члана посаде и 15 радника те да нема преживјелих.

Саговорник агенције Спутњик је прецизирао да се Ми-8 срушио током лета, а прије пада је летио два километра. Летјелица је уништена и изгорјела. При додиру са земљом оба резервоара за гориво у хеликоптеру су експлодирала.

Извор у хитној служби саопштио је да се хеликоптер који се срушио сударио са теретом другог хеликоптера Ми-8 приликом полијетања.

„Хеликоптер Ми-8 компаније ’Јутер‘ (број 25640) летио је из Ванкора за Харкасалу. Приликом полијетања дошло је до судара са теретом прикаченим на конопац носача другог хеликоптера Ми-8“, рекао је саговорник агенције. 

Савезна агенција за ваздушни саобрац́ај Русије „Росавијација“ потврдила је да су се два хеликоптера сударила.

„Лет се одвијао у добрим временским условима, без падавина. Формирана је комисија за истрагу узрока и околности катастрофе. На мјесто несрец́е кренули су замјеник директора ’Росавијације‘ и начелник управе инспекције за безбједност ваздушног саобрац́аја и замјеник начелника Краснојарске управе Росавијације“, додаје се у саопштењу Росавијације.

Извор агенције прецизирао је да је хеликоптер превозио раднике нафтне компаније „Ванкор“.

(Агенције) 

Коментари / 0

Оставите коментар