Починиоце злочина мора стићи казна

Удружење за друштвена истраживања и комуникације (УДИК) Сарајево саопштило је данас да се морају процесуирати ратни злочини који су се догодили у времену операције 'Олуја', а који су, како наводи ова невладина организација, почињени у име хрватског народа.

Регион 04.08.2018 | 12:53
Починиоце злочина мора стићи казна
"Позивамо Владу и Сабор Републике Хрватске да зауставе милитаризацију друштва, суоче се с прошлошћу, преузму одговорност за ратне злочине у и након операције 'Олуја', као и за изостанак процесуирања особа које су одговорне за почињене ратне злочине", наводи се у саопштењу УДИК-а.

Такођер, позивају власти Хрватске на "моралну и политичку одговорност према свим грађанима Хрватске", те траже да се јавна средства усмјере у мирнодопске сврхе и обештећење цивилних жртава рата.

Поред УДИК-а, саопштење потписују и организације Центар за жене жртве рата – Роса (Загреб), Центар за грађанску храброст (Загреб), Српски демократски форум, Женска мрежа Хрватске и Жене у црном (Београд).

(Вијести / ФЕНА)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ђорђе

04.08.2018 11:05

Европска земља слави нечију несрећу, то је страшно. Злочиначку Олују могу да славе људи са промајом у глави. Надам се да ће у Хрватској доћи људи, који нису под спрегом ратних ветерана и почети да се стиде злочина. То важи и за Муслимане, Србе и остале, који су чинили злочине. Поздрав за све добре људе, без обзира на вјеру, нацију и мишљење...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАСПУЦХИН

04.08.2018 11:47

Овај текст боље да нисте ни објавили. Мени , као неком ко је поријеклом из РСК а живио у великом граду у 'рвацкој , не треба помоћ ни сажаљење "мојих" а камо ли ових организација којима се придружују "жене у црном". Посебно ми се гади што ће вечерас у "свечаној ложи" сједити и они који су учествовали у издаји РСК или су знали за исту а ћутали. Некада сам одлазио на помен у Бања Луку али када сам видио ко све долази , згадило ми се и више не идем. Одем сам у цркву и упалим свијеће за све моје преживјеле КРАЈИШНИКЕ а и за све оне упокојене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоће

04.08.2018 11:59

Ал у лимбургу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Костресевиц

04.08.2018 12:13

Ових дана сваке год лосе се осјецам,али незнам само како се осјецају сви они који су уцествовали у издаји и намјерном пропустању да додје до пада Крајине и западнокрајиских опстина у РС

ОДГОВОРИТЕ