Počinioce zločina mora stići kazna

Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) Sarajevo saopštilo je danas da se moraju procesuirati ratni zločini koji su se dogodili u vremenu operacije 'Oluja', a koji su, kako navodi ova nevladina organizacija, počinjeni u ime hrvatskog naroda.

Region 04.08.2018 | 12:53
Počinioce zločina mora stići kazna
"Pozivamo Vladu i Sabor Republike Hrvatske da zaustave militarizaciju društva, suoče se s prošlošću, preuzmu odgovornost za ratne zločine u i nakon operacije 'Oluja', kao i za izostanak procesuiranja osoba koje su odgovorne za počinjene ratne zločine", navodi se u saopštenju UDIK-a.

Također, pozivaju vlasti Hrvatske na "moralnu i političku odgovornost prema svim građanima Hrvatske", te traže da se javna sredstva usmjere u mirnodopske svrhe i obeštećenje civilnih žrtava rata.

Pored UDIK-a, saopštenje potpisuju i organizacije Centar za žene žrtve rata – Rosa (Zagreb), Centar za građansku hrabrost (Zagreb), Srpski demokratski forum, Ženska mreža Hrvatske i Žene u crnom (Beograd).

(Vijesti / FENA)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Đorđe

04.08.2018 11:05

Evropska zemlja slavi nečiju nesreću, to je strašno. Zločinačku Oluju mogu da slave ljudi sa promajom u glavi. Nadam se da će u Hrvatskoj doći ljudi, koji nisu pod spregom ratnih veterana i početi da se stide zločina. To važi i za Muslimane, Srbe i ostale, koji su činili zločine. Pozdrav za sve dobre ljude, bez obzira na vjeru, naciju i mišljenje...

ODGOVORITE
Name

RASPUCHIN

04.08.2018 11:47

Овај текст боље да нисте ни објавили. Мени , као неком ко је поријеклом из РСК а живио у великом граду у 'рвацкој , не треба помоћ ни сажаљење "мојих" а камо ли ових организација којима се придружују "жене у црном". Посебно ми се гади што ће вечерас у "свечаној ложи" сједити и они који су учествовали у издаји РСК или су знали за исту а ћутали. Некада сам одлазио на помен у Бања Луку али када сам видио ко све долази , згадило ми се и више не идем. Одем сам у цркву и упалим свијеће за све моје преживјеле КРАЈИШНИКЕ а и за све оне упокојене.

ODGOVORITE
Name

Хоће

04.08.2018 11:59

Ал у лимбургу.

ODGOVORITE
Name

Kostresevic

04.08.2018 12:13

Ovih dana svake god lose se osjecam,ali neznam samo kako se osjecaju svi oni koji su ucestvovali u izdaji i namjernom propustanju da dodje do pada Krajine i zapadnokrajiskih opstina u RS

ODGOVORITE