Званично: Перпероглу је Звездин!

Прекаљени грчки крилни кошаркаш стигао на Мали Калемегдан.

Кошарка 03.08.2018 | 19:30
Званично: Перпероглу је Звездин!
КК Црвена звезда мтс потписао је у петак уговор за такмичарску сезону 2018-2019 са грчким крилним играчем и троструким освајачем Евролиге.

Перпероглу (33) који је висок 203 центиметра и тежак 104 килограма, игра на позицијама крила и крилног центра, а са клубом са Малог Калемегдана потписао је уговор о једногодишњој сарадњи.

Стратос је од 2007.године па до данас играо за екипе Панатинаикоса, Олимпијакоса, Анадолу Ефес, Барселоне и израелског Хапоела.

Освојио је три титуле Евролиге, четири титуле првака Грчке, три национална купа Грчке, триплу круну у Грчкој 2009.године, интерконтинентални куп са Олимпијакосом, турски куп са Анадолу Ефес, шпански Суперкуп са Барселоном

За Хапоел је протекле сезоне просечно бележио десет поена по мечу, уз 3,6 скокова и шут за три поена од 36 одсто.

Искусни грчки ас је пето појачање црвено-белих за нову сезону, након Ристића, Берона, Цирбеса и Оџа.

Перпероглу је кошарку почео да игра у Илисијакосу, потом је био члан Паниониса, а затим је наступао за Панатинаикос и Олимпијакос.

Са оба конкурентска клуба освојио је титуле у Евролиги. Са Панатинаикосом тријумфовао је два пута - 2009. и 2011. године, а са Олимпијакосом 2013.

Након одласка из Грчке наступао је у Ефесу, Барселони и прошле сезоне у Хапоелу из Јерусалима, где је у Еврокупу бележио просечно 8,2 поена, 3,2 скока и 1,3 асистенције по утакмици.

У колекцији трофеја има и четири титуле првака Грчке, као и три пехара грчког купа, док је са репрезентацијом освојио бронзану медаљу на Еуробаскету 2009. године у Пољској.

Црвена звезда је завршила велико појачање за наредну сезону! Милан Томић је успео да издејствује трансфер Стратоса Перпероглуа на Мали Калемегдан и од данас је грчки ас нови играч српског шампиона!

Баш као што је и најављено, уосталом... Перпероглу је са црвено-белима потписао уговор на једну годину.

После растанка с Хапоелом из Јерусалима, троструки освајач Евролиге био је на раскрсници, али онда је уследио позив старог пријатеља који није могао да одбије. Подсетимо, Милан Томћ и Стратос Перпероглу су сарађивали у Олимпијакосу две пуне године и заједно освојили две европске титуле. Тренер Томић ће у некадашњем грчком репрезентативцу добити искусну кајлу на крилу потребну за напад на јадрански трон и повратак у Евролигу наредне сезоне. 

Стратос Перпероглу је у досадашњој каријери бранио боје Илисијакоса, Паниониоса, Панатинаикоса, Олимпијакоса, Ефеса, Барселоне и Хапоела.

Подсетимо, Црвена звезда је овог лета довела центре Душана Ристића, Мајка Цирбеса и Мајкла Оџа и поливалентног бека Билија Берона. До краја прелазног рока очекује се да би уговор требало да потпише и искусни крилни центар Мухамад Фаје. 

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар