Zvanično: Perperoglu je Zvezdin!

Prekaljeni grčki krilni košarkaš stigao na Mali Kalemegdan.

Košarka 03.08.2018 | 19:30
Zvanično: Perperoglu je Zvezdin!
KK Crvena zvezda mts potpisao je u petak ugovor za takmičarsku sezonu 2018-2019 sa grčkim krilnim igračem i trostrukim osvajačem Evrolige.

Perperoglu (33) koji je visok 203 centimetra i težak 104 kilograma, igra na pozicijama krila i krilnog centra, a sa klubom sa Malog Kalemegdana potpisao je ugovor o jednogodišnjoj saradnji.

Stratos je od 2007.godine pa do danas igrao za ekipe Panatinaikosa, Olimpijakosa, Anadolu Efes, Barselone i izraelskog Hapoela.

Osvojio je tri titule Evrolige, četiri titule prvaka Grčke, tri nacionalna kupa Grčke, triplu krunu u Grčkoj 2009.godine, interkontinentalni kup sa Olimpijakosom, turski kup sa Anadolu Efes, španski Superkup sa Barselonom

Za Hapoel je protekle sezone prosečno beležio deset poena po meču, uz 3,6 skokova i šut za tri poena od 36 odsto.

Iskusni grčki as je peto pojačanje crveno-belih za novu sezonu, nakon Ristića, Berona, Cirbesa i Odža.

Perperoglu je košarku počeo da igra u Ilisijakosu, potom je bio član Panionisa, a zatim je nastupao za Panatinaikos i Olimpijakos.

Sa oba konkurentska kluba osvojio je titule u Evroligi. Sa Panatinaikosom trijumfovao je dva puta - 2009. i 2011. godine, a sa Olimpijakosom 2013.

Nakon odlaska iz Grčke nastupao je u Efesu, Barseloni i prošle sezone u Hapoelu iz Jerusalima, gde je u Evrokupu beležio prosečno 8,2 poena, 3,2 skoka i 1,3 asistencije po utakmici.

U kolekciji trofeja ima i četiri titule prvaka Grčke, kao i tri pehara grčkog kupa, dok je sa reprezentacijom osvojio bronzanu medalju na Eurobasketu 2009. godine u Poljskoj.

Crvena zvezda je završila veliko pojačanje za narednu sezonu! Milan Tomić je uspeo da izdejstvuje transfer Stratosa Perperoglua na Mali Kalemegdan i od danas je grčki as novi igrač srpskog šampiona!

Baš kao što je i najavljeno, uostalom... Perperoglu je sa crveno-belima potpisao ugovor na jednu godinu.

Posle rastanka s Hapoelom iz Jerusalima, trostruki osvajač Evrolige bio je na raskrsnici, ali onda je usledio poziv starog prijatelja koji nije mogao da odbije. Podsetimo, Milan Tomć i Stratos Perperoglu su sarađivali u Olimpijakosu dve pune godine i zajedno osvojili dve evropske titule. Trener Tomić će u nekadašnjem grčkom reprezentativcu dobiti iskusnu kajlu na krilu potrebnu za napad na jadranski tron i povratak u Evroligu naredne sezone. 

Stratos Perperoglu je u dosadašnjoj karijeri branio boje Ilisijakosa, Panioniosa, Panatinaikosa, Olimpijakosa, Efesa, Barselone i Hapoela.

Podsetimo, Crvena zvezda je ovog leta dovela centre Dušana Ristića, Majka Cirbesa i Majkla Odža i polivalentnog beka Bilija Berona. Do kraja prelaznog roka očekuje se da bi ugovor trebalo da potpiše i iskusni krilni centar Muhamad Faje. 

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar