Сити се опрашта од Харта!

Иде у Барнли и постаје пети голман! Само, како су решили астрономску плату, бонусе, клаузуле. . . ? Подсетимо, Харт је у Манчесртеру имао страховито велика примања и разне бонусе. . .

Фудбал 05.08.2018 | 08:00
Сити се опрашта од Харта!
Дошао је и тај дан - Манчестер Сити се дефинитивно решио Џоа Харта! Након позајмица у Торино и Вест Хем, Сити је пронашао купца за некадашњег првог голмана Енглеске. Џо Харт се сели у - Барнли!

Изненађење... Заиста велико. Јасно је, није то више Џо Харт каквог смо некада познавали, али Шон Дајш у њему и даље види голмана који може много тога да пружи. Истина, Барнлијева идеја да крене у офанзиву наХарта донекле је исфорсирана чињеницом да је клуб остао без двојице голмана уочи почетка сезоне због повреда. Први голман Ник Поуп се повредио током прве утакмице са Абердином у квалификацијама за Лигу Европе, док је резервни чувар Том Хитон у проблемима са листом. Барнли је због тога послао специјални захтев Уефи да доведу и пријаве још једног голмана за наставак квалификација, пошто је синоћ обезбеђен пролаз у треће колом победом на продужетке. 

Како је јављено са више страна на Острву, Џо Харт ускоро стиже на медицинске прегледе и трансфер би требало да буде комплетиран до краја вечери. Манчестер Ситију ће на име обештећења стићи сума од 5.000.000 евра. Оно што највише интересује ширу јавност јесте како су Сити, Барнли и Харт решили питање голманове плате. Харт је у Манчестер Ситију имао заиста високу плату од 10.400.000 евра, односно 200.000 евра недељно, због чега ниједан клуб није био вољан да га доведе за стално. Прошле сезоне Вест Хем и Сити су делили трошкове његовог уговора тако што је Сити исплаћивао 62.000 евра од поменуте суме, а Вест Хем готово 138.000 евра. Сити се такође обавезао да исплаћује астрономске бонусе за утакмице без примљеног гола и остале индивидуалне успехе, као и 3.250.000 евра на ауторска права за мултимедију (фотографије, видео…).

Нема никакве дилеме да Барнли нема тај капитал да испрати Хартове финансијске захтеве, што може да значи само једно – да је Енглез пристао на огромно умањење примања. Не треба заборавити да највећу плату у Барнлију тренутно имају Роби Брејди, Џек Корк, Стивен Дефур, Џеф Хендрик, Крис Вуд и Том Хитон и она износи 40.000 евра недељно.

Занимљиво, Барнли ће на платном списку сада имати петорицу голмана, јер поред Поупа и Хитона, ту су још иАндерс Лингард, који је бранио против Абердина синоћ, те Адам Легздинс.

Једва чекамо финансијске детаље овог посла...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар