Siti se oprašta od Harta!

Ide u Barnli i postaje peti golman! Samo, kako su rešili astronomsku platu, bonuse, klauzule. . . ? Podsetimo, Hart je u Mančesrteru imao strahovito velika primanja i razne bonuse. . .

Fudbal 05.08.2018 | 08:00
Siti se oprašta od Harta!
Došao je i taj dan - Mančester Siti se definitivno rešio Džoa Harta! Nakon pozajmica u Torino i Vest Hem, Siti je pronašao kupca za nekadašnjeg prvog golmana Engleske. Džo Hart se seli u - Barnli!

Iznenađenje... Zaista veliko. Jasno je, nije to više Džo Hart kakvog smo nekada poznavali, ali Šon Dajš u njemu i dalje vidi golmana koji može mnogo toga da pruži. Istina, Barnlijeva ideja da krene u ofanzivu naHarta donekle je isforsirana činjenicom da je klub ostao bez dvojice golmana uoči početka sezone zbog povreda. Prvi golman Nik Poup se povredio tokom prve utakmice sa Aberdinom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok je rezervni čuvar Tom Hiton u problemima sa listom. Barnli je zbog toga poslao specijalni zahtev Uefi da dovedu i prijave još jednog golmana za nastavak kvalifikacija, pošto je sinoć obezbeđen prolaz u treće kolom pobedom na produžetke. 

Kako je javljeno sa više strana na Ostrvu, Džo Hart uskoro stiže na medicinske preglede i transfer bi trebalo da bude kompletiran do kraja večeri. Mančester Sitiju će na ime obeštećenja stići suma od 5.000.000 evra. Ono što najviše interesuje širu javnost jeste kako su Siti, Barnli i Hart rešili pitanje golmanove plate. Hart je u Mančester Sitiju imao zaista visoku platu od 10.400.000 evra, odnosno 200.000 evra nedeljno, zbog čega nijedan klub nije bio voljan da ga dovede za stalno. Prošle sezone Vest Hem i Siti su delili troškove njegovog ugovora tako što je Siti isplaćivao 62.000 evra od pomenute sume, a Vest Hem gotovo 138.000 evra. Siti se takođe obavezao da isplaćuje astronomske bonuse za utakmice bez primljenog gola i ostale individualne uspehe, kao i 3.250.000 evra na autorska prava za multimediju (fotografije, video…).

Nema nikakve dileme da Barnli nema taj kapital da isprati Hartove finansijske zahteve, što može da znači samo jedno – da je Englez pristao na ogromno umanjenje primanja. Ne treba zaboraviti da najveću platu u Barnliju trenutno imaju Robi Brejdi, Džek Kork, Stiven Defur, Džef Hendrik, Kris Vud i Tom Hiton i ona iznosi 40.000 evra nedeljno.

Zanimljivo, Barnli će na platnom spisku sada imati petoricu golmana, jer pored Poupa i Hitona, tu su još iAnders Lingard, koji je branio protiv Aberdina sinoć, te Adam Legzdins.

Jedva čekamo finansijske detalje ovog posla...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar