Проклетство Миланове "деветке" - може ли Пипита да скине чини?

Седморица Миланових нападача што су носили број девет од одласка Пипа Инзагија заједно постигли само 19 голова. . .

Фудбал 05.08.2018 | 23:05
Проклетство Миланове "деветке" - може ли Пипита да скине чини?
Проклетство. Парадокс. Број девет на дресу фудбалера који симболизује голове, разбијача, тобџију, првог стрелца...у Милану је симбол пропасти славног клуба у последњих неколико сезона. Долазак Гонзала Игуаина из Јувентуса натерао је Италијане да се позабаве "деветкама" Росонера из претходних неколико сезона. И погађате - статистика је поражавајућа. Најблаже речено.

Јер како другачије окарактерисати ситуацију ситуацију (статистику) која је пред нама: шест последњих сезона, седам нападача што су носили црно-црвену деветку и укупно, веровали или не, свега 19 погодака?! Учинак просечног нападача у Серији А у једној сезони...

Милан са "деветкама" кубури још откако је каријеру завршио Филипо Инзаги 2012. године. Његов број тада је преузео суперталентовани Бразилац Алешандре Пато али у сезони 2012/13 није успео да се упише у стрелце. После Пата "деветка" је одсела на леђима Алесандра Матрија. Учинак ништа бољи - 15 утакмица у Серији А и само један погодак.    

У сезони 2014/15. дрес са бројем девет у Милану носила су двојица нападача - Фернандо Торес и Матија Дестро. Шпанац један, Италијан три гола, а заједно одиграли 25 утакмица. Највише од свих поменутих играо је Луиз Адријано, Бразилац који је на сан Сиро стигао после сјајне сезоне у Лиги шампиона. Ни он се није прославио. далеко од тога. Четири пута је затресао мрежу ривала на 26 утакмица... Ако се за некога од ове седморице може рећи да је бар донекле оправдао то што се усудио да узме "деветку" Милана, онда је то Ђанлука Лападула. Голгетер са далеко најмањим реномеом од свих поменутих успео је да се осам пута упише у стрелце.    

Последњи, Андре Силва, чију број сада узима Игуаин, добро се сећамо, све до самог финиша шампионата није могао да пробије баријеру и упише се у Серији А. На крају, као најскупље појачање прошле сезоне, остао је два гола у 24 првенствене утакмице.  

Чак и ако бисмо рачунали сва остала такмичења ове Миланове "деветке" имају тотално незадовољавајући учинак. Заједно су 138 пута истрчали у дресу Росонера на терен и постигли 31 гол. У истом том периодуГонзало Игуаин је сам постигао 164 поготка?! 

Али није Милан ни генерално имао много више среће са нападачима у последњим сезонама. Дакле, небитно које су бројеве носили на леђима. Рачунајући сва такмичења, у претходне четири сезоне, МилановиБака, Кутроне и Менез нису успели да пребаце цифру од 20 погодака... 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар