Prokletstvo Milanove "devetke" - može li Pipita da skine čini?

Sedmorica Milanovih napadača što su nosili broj devet od odlaska Pipa Inzagija zajedno postigli samo 19 golova. . .

Fudbal 05.08.2018 | 23:05
Prokletstvo Milanove "devetke" - može li Pipita da skine čini?
Prokletstvo. Paradoks. Broj devet na dresu fudbalera koji simbolizuje golove, razbijača, tobdžiju, prvog strelca...u Milanu je simbol propasti slavnog kluba u poslednjih nekoliko sezona. Dolazak Gonzala Iguaina iz Juventusa naterao je Italijane da se pozabave "devetkama" Rosonera iz prethodnih nekoliko sezona. I pogađate - statistika je poražavajuća. Najblaže rečeno.

Jer kako drugačije okarakterisati situaciju situaciju (statistiku) koja je pred nama: šest poslednjih sezona, sedam napadača što su nosili crno-crvenu devetku i ukupno, verovali ili ne, svega 19 pogodaka?! Učinak prosečnog napadača u Seriji A u jednoj sezoni...

Milan sa "devetkama" kuburi još otkako je karijeru završio Filipo Inzagi 2012. godine. Njegov broj tada je preuzeo supertalentovani Brazilac Alešandre Pato ali u sezoni 2012/13 nije uspeo da se upiše u strelce. Posle Pata "devetka" je odsela na leđima Alesandra Matrija. Učinak ništa bolji - 15 utakmica u Seriji A i samo jedan pogodak.    

U sezoni 2014/15. dres sa brojem devet u Milanu nosila su dvojica napadača - Fernando Tores i Matija Destro. Španac jedan, Italijan tri gola, a zajedno odigrali 25 utakmica. Najviše od svih pomenutih igrao je Luiz Adrijano, Brazilac koji je na san Siro stigao posle sjajne sezone u Ligi šampiona. Ni on se nije proslavio. daleko od toga. Četiri puta je zatresao mrežu rivala na 26 utakmica... Ako se za nekoga od ove sedmorice može reći da je bar donekle opravdao to što se usudio da uzme "devetku" Milana, onda je to Đanluka Lapadula. Golgeter sa daleko najmanjim renomeom od svih pomenutih uspeo je da se osam puta upiše u strelce.    

Poslednji, Andre Silva, čiju broj sada uzima Iguain, dobro se sećamo, sve do samog finiša šampionata nije mogao da probije barijeru i upiše se u Seriji A. Na kraju, kao najskuplje pojačanje prošle sezone, ostao je dva gola u 24 prvenstvene utakmice.  

Čak i ako bismo računali sva ostala takmičenja ove Milanove "devetke" imaju totalno nezadovoljavajući učinak. Zajedno su 138 puta istrčali u dresu Rosonera na teren i postigli 31 gol. U istom tom perioduGonzalo Iguain je sam postigao 164 pogotka?! 

Ali nije Milan ni generalno imao mnogo više sreće sa napadačima u poslednjim sezonama. Dakle, nebitno koje su brojeve nosili na leđima. Računajući sva takmičenja, u prethodne četiri sezone, MilanoviBaka, Kutrone i Menez nisu uspeli da prebace cifru od 20 pogodaka... 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar