ЕП до 18: "Орлићи" преко Њемачке до полуфинала!

Кошаркаши Србије до 18 година пласирали су се у полуфинале Европског првенства победом над вршњацима из Немачке резултатом 92:86.  Браво "орлићи": Србија у полуфиналу Еуробаскета! Јуниорска репрезентација у Литванији ушла међу четири најбоље екипе на континенту. Следећи ривал - Француска! Пауновић као машина, Пецарски хладан као шприцер - Србија је у полуфиналу Европског првенства.  Орлићи у четвртфиналу савладали Немачку.

Кошарка 03.08.2018 | 18:00
ЕП до 18: "Орлићи" преко Њемачке до полуфинала!
'Орлићи' су по четвртинама од Немаца били бољи са 27:26, 19:20, 20:24, 26:16 и забележили своју четврту победу у низу.

Србија је боље отворила меч и водила током већине првог полувремена, али се на одмор отишло у правом егалу.

У трећој деоници знатно боље су заиграли Немци, који су побољшаљи шут и пред улазак у последњу четвртину имали предност од четири поена.

Водила је Немачка током 4/4, али су српски кошаркаши успели да се консолидују и да преузму вођство крајем меча.

На 22 секунде до краја Србија је имала +2 и слободња бацања, али је оба пута непрецизан био Богдан Недељковић. Ипак, Немачка није реализовала свој посед у оба наредна наврата, а 'Орлићи' су били прецизни са линије пенала и привели меч крају.

Најефикаснији у нашем саставу био је Зоран Пауновић, који паркет није напустио ни на један једини секунд, са 25 поена (11/18 из игре) и осам скокова, Филип Петрушев имао је дабл-дабл са 23 поена и десет скокова, док је Марко Пецарски убацио 20 поена уз десет ухваћених лопти, уз нешто лошији проценат шута.

Немачку је предводио Марко Холербахер са 21 поеном, Јонас Матисек постигао је 18, а Бруно Врцић 16.

Србија се у полуфиналу Европског првенства за момке до 18 година састаје са Француском, која је, после продужетака, елиминисала једно од изненађења првенства Црну Гору резултатом 76:74.

Полуфинале!

Јуниорска репрезентација Србије (играчи рођени 2000. године и касније) у осмини финала је победила 72 поена разлике, а у четвртфиналу је после велике борбе и драме савладала и Немачку!

Немачка - Србија 86:92 (26:27, 20:19, 24:20, 16:26)

Изабраници Александра Бућана уложили су велики труд и када је било најважније били стрпљиви, упркос очигледном умору. Њихов наредни ривал биће Французи!

Четвртфинални меч "орлићи" су почели равноправном борбом, у којем су до паузе стекли највише шест поена предности (40:34), кошем Далибора Илића. Почели су наши јуниори и овог пута чврсто, пре свега на "погон" одличног Зорана Пауновића, који је до полувремена постигао 18 поена, уз шест асистенција. Немци су одговарали и пред паузу накратко преузели вођство.

Ипак, на одмору је резултат био изједначен, иако су "орлићи" и у овој утакмици на полувремену имали велику предност у скоковима. Наши јуниори ухватили су до полувремена 32 скока (15 у нападуи!), а Немци 12.

Међутим, та предност није била конкретизована поенима, па су "панцери" у наставку преузели вођство и одржавали га кроз трећу деоницу, у којој је Марко Пецарски остварио дабл-дабл учинак, а Филип Петрушев такође "додао" гас у нападу.

Немци су водили, Срби су се одржавали у мечу и отишли на последњу паузу са подношљивих "минус 4". А онда је управо Петрушев "закувао" ситуацију на терену!

Млади крилни центар, студент колеџа Гонзага, у последњих седам минута покренуо је "орлиће" ка узбудљивој завршници. Погодио је за "минус 5" (72:77), па је после закуцавања Уроша Трифуновића (74:77) "везао" узастопне кошеве за преокрет - 78:77!

Бивши члан Басконије у следећем нападу је и асистирао Аријану Лакићу за важну тројку, која је опет одузела Немцима вођство (81:79). Млади "панцери" су одговарали, покушавали, али се чини да је у тим тренуцима утакмица и преломљена, што је поново потврдио неизбежни Петрушев - кошем о таблу за значајних 87:82, на минут и по пре краја!

Немци су били упорни, у последњем минуту су имали два напада за изједначење или преокрет, а наш тим је оба пута одлично реаговао у одбрани. Трифуновић, па Пауновић зауставили су ривале, па је повређени Пецарски са чалмом око главе поставио недостижних 90:86 за Србију!

Браво "орлићи"!

Полуфинале Србије и Француске заказано је за суботу у 19.45 часова, док ће у првој борби за финале учествовати победници дуела Летонија - Велика Британија и Русија - Литванија.

СРБИЈА: Лакић 10, Недељковић 2, Пауновић 25 (8 ск), Петрушев 23 (10 ск), Трифуновић 4 (5 ас), Церовина, Илић 8 (6 ск), Исламовић, Кузмановић, Пецарски 20 (10 ск), Рутешић, Васиљевић.

Најефикаснији у немачком тиму били су Марко Холербахер са 21 поеном, Јонас Матишек са 18 и Бруно Врчић са 16 поена.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар