Званично је: Зоран Бата Мирковић нови тренер Партизана!

Клуб је потврдио ко ће наследити Мирослава Ђукића.

Фудбал 03.08.2018 | 23:40
Званично је: Зоран Бата Мирковић нови тренер Партизана!
Промена на клупи Партизана је завршена!

Досадашњи тренер црно-белих Мирослав Ђукић је званично смењен, а црно-бели су неколико сати касније потврдили да ће га заменити Зоран Бата Мирковић (46)!

Клуб из Хумске у поподневним сатима је послао позив и обавештење новинарима и  тако отклонио и најмању недоумицу, која практично више није ни постојала. Уосталом, и спортски директор Партизана Ивица Илиев за МОНДО је данас рекао да ће "Бата Мирковић највероватније бити нови тренер".

"Поштовани представници медија, позивамо вам да сутра (субота) у 18.30 часова будете у пресс сали Спортског центра Партизан-Телеоптик, на промоцији новог шефа стручног штаба ФК Партизан Зорана Бате Мирковића", гласила је порука Партизана.

Тако је постало дефинитивно - некадашњи играч и потпредседник црно-белих враћа се у Хумску и дебитоваће на клупи у недељу, у утакмици против Младости из Лучана (19 часова, ТВ Арена спорт).

Дан касније, некадашњи играч Аталанте, Јувентуса, Фенербахчеа и легендарни репрезентативац СР Југославије са екипом ће пратити жреб у Ниону, где ће црно-бели у понедељак сазнати име потенцијалног ривала на жребу за 4. колу квалификација за Лигу Европе.

Три дана касније, Мирковић ће предводити екипу на евро-гостовању у Данској, против Нордсјеланда.

Такав распоред утакмица и обавеза довољно говори о томе да ће нови тренер црно-белих у ходу и брзо морати да се упозна са екипом и да покуша да је врати у ритам, који јој је очигледно фалио на почетку ове сезоне.

Мирковић је велику играчку каријеру завршио 2006, такође у дресу Партизана. Потом је у лето 2007. био постављен за директора свих селекција фудбалске репрезентације Србије, али је тај посао напустио после само неколико месеци, због неслагања са члановима ФСС, уз објашњење да "није марионета".

Наредног лета, он се први пут вратио у Хумску, где је постао потпредседник клуба и ту функцију је обављао око годину дана.

Седам година касније, током 2015, Мирковић је шест месеци водио београдски Синђелић у Првој лиги Србије и том приликом је сарађивао са Горданом Петрићем, такође некадашњим играчем и функционером Партизана, који би могао да му постане и сада сарадник, као први помоћник.

Недуго потом, у фебруару 2016. Мирковић је прихватио позив Љубише Тумбаковића да постане члан стручног штаба репрезентације Црне Горе, што је (био) до данас, када је званично постао први тренер Партизана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар