Zvanično je: Zoran Bata Mirković novi trener Partizana!

Klub je potvrdio ko će naslediti Miroslava Đukića.

Fudbal 03.08.2018 | 23:40
Zvanično je: Zoran Bata Mirković novi trener Partizana!
Promena na klupi Partizana je završena!

Dosadašnji trener crno-belih Miroslav Đukić je zvanično smenjen, a crno-beli su nekoliko sati kasnije potvrdili da će ga zameniti Zoran Bata Mirković (46)!

Klub iz Humske u popodnevnim satima je poslao poziv i obaveštenje novinarima i  tako otklonio i najmanju nedoumicu, koja praktično više nije ni postojala. Uostalom, i sportski direktor Partizana Ivica Iliev za MONDO je danas rekao da će "Bata Mirković najverovatnije biti novi trener".

"Poštovani predstavnici medija, pozivamo vam da sutra (subota) u 18.30 časova budete u press sali Sportskog centra Partizan-Teleoptik, na promociji novog šefa stručnog štaba FK Partizan Zorana Bate Mirkovića", glasila je poruka Partizana.

Tako je postalo definitivno - nekadašnji igrač i potpredsednik crno-belih vraća se u Humsku i debitovaće na klupi u nedelju, u utakmici protiv Mladosti iz Lučana (19 časova, TV Arena sport).

Dan kasnije, nekadašnji igrač Atalante, Juventusa, Fenerbahčea i legendarni reprezentativac SR Jugoslavije sa ekipom će pratiti žreb u Nionu, gde će crno-beli u ponedeljak saznati ime potencijalnog rivala na žrebu za 4. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tri dana kasnije, Mirković će predvoditi ekipu na evro-gostovanju u Danskoj, protiv Nordsjelanda.

Takav raspored utakmica i obaveza dovoljno govori o tome da će novi trener crno-belih u hodu i brzo morati da se upozna sa ekipom i da pokuša da je vrati u ritam, koji joj je očigledno falio na početku ove sezone.

Mirković je veliku igračku karijeru završio 2006, takođe u dresu Partizana. Potom je u leto 2007. bio postavljen za direktora svih selekcija fudbalske reprezentacije Srbije, ali je taj posao napustio posle samo nekoliko meseci, zbog neslaganja sa članovima FSS, uz objašnjenje da "nije marioneta".

Narednog leta, on se prvi put vratio u Humsku, gde je postao potpredsednik kluba i tu funkciju je obavljao oko godinu dana.

Sedam godina kasnije, tokom 2015, Mirković je šest meseci vodio beogradski Sinđelić u Prvoj ligi Srbije i tom prilikom je sarađivao sa Gordanom Petrićem, takođe nekadašnjim igračem i funkcionerom Partizana, koji bi mogao da mu postane i sada saradnik, kao prvi pomoćnik.

Nedugo potom, u februaru 2016. Mirković je prihvatio poziv Ljubiše Tumbakovića da postane član stručnog štaba reprezentacije Crne Gore, što je (bio) do danas, kada je zvanično postao prvi trener Partizana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar