Зашто Калдара прије Бонучија и зашто Милан прије Челсија?

Откривени детаљи трампе која пре поштено протресла Апенине претходних дана. . .

Фудбал 04.08.2018 | 23:15
Зашто Калдара прије Бонучија и зашто Милан прије Челсија?
Директор Милана Леонардо и новопечени нападач Росонера Гонзало Игуаин појаснили су разлоге својих одлука у недавној трампи деценије у италијанском фудбалу. Милан је поред аргентинског нападача добио иМатију Калдару, док је Јувентус вратио Леонарда Бонучија.

Конкрентно у замени Бонучи - Калдара, Росонери су видели перспективу у развоју талентованог штопера, који је прошле године стасао у Аталанти.

"Мислим да свака рунда преговора има своју причу. Може почети на један начин, а завршити се на други начин. Договор је напорављен у веома позитивној атмосфери, на најбољи начин за све. Аталанта ментално градио своје играчу, на техничком плану он је модеран играч, постиже голове, јако добро чита игру. Дошао је да употпуни групу младих играча коју чине Конти, Калабрија и Ромањоли. Сви они имају своју будућност и могу формирати одбрану у наредним годинама", рекао је Леонардо.

Није било лако ни одрећи се играча квалитета Леонарда Бонучија.

"Он је један од најбољих штопера на свету, икона, али ствари у фудбалу могу да иду на један или на други начиун. Био је тренутак за процену ситуације. Видео сам потенцијал у Матији. У питању су играчи у различитим моментима усвојим каријерима. Бонучи је садашњост, а Матија будућност и садашњост", рекао јеЛеонардо.

Гонзало Иугаин је био једини који је правио "проблеме" у овој трампи, с обзиром да је у игри за Аргентинца био укључен и лондонски челси. Али, према речима популарног Пипите, у његовој одлуци није било никакве дилеме.

"Саријева идеја је била сјајна, али једнина особа која ме је желела у Челсију је био он. У Милану су ме желели сви и то је најбоља ствар коју један играч може да осети", кратко је објаснио све Игуаин.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар