Zašto Kaldara prije Bonučija i zašto Milan prije Čelsija?

Otkriveni detalji trampe koja pre pošteno protresla Apenine prethodnih dana. . .

Fudbal 04.08.2018 | 23:15
Zašto Kaldara prije Bonučija i zašto Milan prije Čelsija?
Direktor Milana Leonardo i novopečeni napadač Rosonera Gonzalo Iguain pojasnili su razloge svojih odluka u nedavnoj trampi decenije u italijanskom fudbalu. Milan je pored argentinskog napadača dobio iMatiju Kaldaru, dok je Juventus vratio Leonarda Bonučija.

Konkrentno u zameni Bonuči - Kaldara, Rosoneri su videli perspektivu u razvoju talentovanog štopera, koji je prošle godine stasao u Atalanti.

"Mislim da svaka runda pregovora ima svoju priču. Može početi na jedan način, a završiti se na drugi način. Dogovor je naporavljen u veoma pozitivnoj atmosferi, na najbolji način za sve. Atalanta mentalno gradio svoje igraču, na tehničkom planu on je moderan igrač, postiže golove, jako dobro čita igru. Došao je da upotpuni grupu mladih igrača koju čine Konti, Kalabrija i Romanjoli. Svi oni imaju svoju budućnost i mogu formirati odbranu u narednim godinama", rekao je Leonardo.

Nije bilo lako ni odreći se igrača kvaliteta Leonarda Bonučija.

"On je jedan od najboljih štopera na svetu, ikona, ali stvari u fudbalu mogu da idu na jedan ili na drugi načiun. Bio je trenutak za procenu situacije. Video sam potencijal u Matiji. U pitanju su igrači u različitim momentima usvojim karijerima. Bonuči je sadašnjost, a Matija budućnost i sadašnjost", rekao jeLeonardo.

Gonzalo Iugain je bio jedini koji je pravio "probleme" u ovoj trampi, s obzirom da je u igri za Argentinca bio uključen i londonski čelsi. Ali, prema rečima popularnog Pipite, u njegovoj odluci nije bilo nikakve dileme.

"Sarijeva ideja je bila sjajna, ali jednina osoba koja me je želela u Čelsiju je bio on. U Milanu su me želeli svi i to je najbolja stvar koju jedan igrač može da oseti", kratko je objasnio sve Iguain.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar