Рекордер Ахмед Муса!

Најскупљи у историји саудијског фудбала! Нигеријац прешао из Лестера у Ал Наср.

Фудбал 04.08.2018 | 21:00
Рекордер Ахмед Муса!
Није се прославио Ахмед Муса у Лестеру после блиставих игара у дресу московског ЦСКА, али је на Мундијалу у Русији показао да није заборавио да даје голове. Она два лепа против Исланда вероватно су му помогла да постане данас оно што јесте, а то је најскупљи фудбалер у историји саудијског фудбала.

Ал Наср ће одмах платити Лестеру 17.500.000 фунти, а уколико саудијски клуб оствари и одређене успехе некадашњи шампион Енглеске ће моћи да рачуна на још неке уносне бонусе који ће укупно обештећење подићи на преко 24.000.000 британских новчаница (27.000.000 евра).

Муса је јуче напустио камп Лестера у Аустрији и запутио се ка Ријаду како би био промовисан у дресу новог клуба где је захтевао да носи број седам. Нигеријац ће потписати четворогодишњи уговор и после тога вероватно постати најплаћенији фудбалер из те земље на свету.

Њега је Клод Пуел отписао и пре него што су припреме почеле и у Лестеру су се надали да ће успети да га продају овог лета и растерете буџет. Приде, неће бити ни на губитку јер су га својевремено купили од ЦСКА за 19.500.000 евра.

Ахмед Муса је четврто велико појачање Ал Насра овог лета после голмана Бреда Џонса (Фајенорд, слободан играч), бразилског везисте Петроса (Сао Пауло, 5.000.000 евра) и мароканског крилног нападачаНурдина Амрабата (Вотфорд, 8.500.000 евра). 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар