Rekorder Ahmed Musa!

Najskuplji u istoriji saudijskog fudbala! Nigerijac prešao iz Lestera u Al Nasr.

Fudbal 04.08.2018 | 21:00
Rekorder Ahmed Musa!
Nije se proslavio Ahmed Musa u Lesteru posle blistavih igara u dresu moskovskog CSKA, ali je na Mundijalu u Rusiji pokazao da nije zaboravio da daje golove. Ona dva lepa protiv Islanda verovatno su mu pomogla da postane danas ono što jeste, a to je najskuplji fudbaler u istoriji saudijskog fudbala.

Al Nasr će odmah platiti Lesteru 17.500.000 funti, a ukoliko saudijski klub ostvari i određene uspehe nekadašnji šampion Engleske će moći da računa na još neke unosne bonuse koji će ukupno obeštećenje podići na preko 24.000.000 britanskih novčanica (27.000.000 evra).

Musa je juče napustio kamp Lestera u Austriji i zaputio se ka Rijadu kako bi bio promovisan u dresu novog kluba gde je zahtevao da nosi broj sedam. Nigerijac će potpisati četvorogodišnji ugovor i posle toga verovatno postati najplaćeniji fudbaler iz te zemlje na svetu.

Njega je Klod Puel otpisao i pre nego što su pripreme počele i u Lesteru su se nadali da će uspeti da ga prodaju ovog leta i rasterete budžet. Pride, neće biti ni na gubitku jer su ga svojevremeno kupili od CSKA za 19.500.000 evra.

Ahmed Musa je četvrto veliko pojačanje Al Nasra ovog leta posle golmana Breda Džonsa (Fajenord, slobodan igrač), brazilskog veziste Petrosa (Sao Paulo, 5.000.000 evra) i marokanskog krilnog napadačaNurdina Amrabata (Votford, 8.500.000 evra). 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar