Интер иде на тотални ризик са Модрићем!

Активирана тројка Лемић - Рисо - Мијатовић, нуди се уговор до краја каријере! Неразури осетили своју прилику за ангажовање најбољег везисте Европе и не желе да је пропусте, без обзира на блефирање Флорентина Переза.

Фудбал 04.08.2018 | 22:10
Интер иде на тотални ризик са Модрићем!
Колико је Интер озбиљан у намери да у своје редове покуша да доведе Луку Модрића било је јасно и након јучерашње изјаве газде Реал Мадрида Флорентина Переза да хрватски везиста кошта 750.000.000 евра, што само говори о паници која влада у редовима краљевског клуба, с обзиром да је творац некадашњих Галактикоса сличне изјаве давао и пре одласка Кристијана Роналда и помињао обештећење од миљарду евра.

Ипак, Интеру неће бити нимало лако да заврши овај посао. Газета дело Спорт пише да ће много тога зависити од састанка који ће наредне недеље обавити Перез и Модрић, и да у Милану чекају да најбољи везиста на планети пресавије табак и поручи председнику да жели да оде. Ту онда ни уговор до лета 2020. године, ни плата од 9.000.000 евра не би били од никаве помоћи Реалу.

Неразури су дефинитивно осетили своју шансу, па су затражили помоћ од тројке која је Лемић - Рисо - Мијатовић, која је недавно завршила трансфер Шима Врсаљка из Атлетико Мадрида. Везе Предрага Мијатовића и Модрићасу прилично снажне, с обзиром да га је некадашњи ас Реал Мадрида и Партизана у сарадњи са браћом Лемићучествовао у Лукином трансферу из Тотенхема у Реал Мадрид на лето 2012. године.

КАКО СЕ НАГЛО ОХЛАДИЛО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВИДАЛА

Интер је кренуо на све или ништа, што се може показати и по примеру Артура Видала, који је био на корак од доласка на Ђузепе Меацу, али је на крају завршио у Барселони. Ипак, остао је закључак да Каталонци нису преотели Чиленаца, као што су то учинили Роми са Малкомом, већ су се у последњем тренутку интереси нагло охладили. Говори се о лошем физичком стању Видала, проблемима са коленом који нису дефинитивно прошли, али и о томе да је могућност за довођење Модрића већа него што многи могу да замисле.

Шта Интер може да понуди Модрићу, а да већ нема у Мадриду? Прва ствар је нови изазов, којег је хрватски фудбалер очигледно прилично жељан, а друга је уговор до чак 2022. године. Истина, плата би била мања за милион евра (8.000.000), али би Модрић био обезбеђен до своје 37 године. Практично до краја каријере. Неразури би имали и проблема са обештећењем, иако се не зна у овом тренутку колико би могао Перез да тражи уколико се буде нашао у безизлазној ситуацији.

КАКО ПЛАТИТИ ОБЕШТЕЋЕЊЕ?

Спорт Медијасет пише да би Интер ишао на опцију једногодишње позајмице од максималних 15.000.000 евра и опцију куповине наредног лета за око 50.000.000. Италијански клуб би куповну моћ могао да појача продајама Жоаа Марија, Весина, Гаљардинија или Перишића.

А на крају шта ће се догодити ако Интеров ризик не упали? Опција би остало причично мало, а једна од најреалнијих могућих опција предствљала би куповина Леандра Паредеса из Зенита. Аргентинац је направио додатни искорак у квалитету игре у односу на период док је играо у Роми, али дефинитивно не би представљао адекватну алтернативу за куповину Луке Модрића.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар