Inter ide na totalni rizik sa Modrićem!

Aktivirana trojka Lemić - Riso - Mijatović, nudi se ugovor do kraja karijere! Nerazuri osetili svoju priliku za angažovanje najboljeg veziste Evrope i ne žele da je propuste, bez obzira na blefiranje Florentina Pereza.

Fudbal 04.08.2018 | 22:10
Inter ide na totalni rizik sa Modrićem!
Koliko je Inter ozbiljan u nameri da u svoje redove pokuša da dovede Luku Modrića bilo je jasno i nakon jučerašnje izjave gazde Real Madrida Florentina Pereza da hrvatski vezista košta 750.000.000 evra, što samo govori o panici koja vlada u redovima kraljevskog kluba, s obzirom da je tvorac nekadašnjih Galaktikosa slične izjave davao i pre odlaska Kristijana Ronalda i pominjao obeštećenje od miljardu evra.

Ipak, Interu neće biti nimalo lako da završi ovaj posao. Gazeta delo Sport piše da će mnogo toga zavisiti od sastanka koji će naredne nedelje obaviti Perez i Modrić, i da u Milanu čekaju da najbolji vezista na planeti presavije tabak i poruči predsedniku da želi da ode. Tu onda ni ugovor do leta 2020. godine, ni plata od 9.000.000 evra ne bi bili od nikave pomoći Realu.

Nerazuri su definitivno osetili svoju šansu, pa su zatražili pomoć od trojke koja je Lemić - Riso - Mijatović, koja je nedavno završila transfer Šima Vrsaljka iz Atletiko Madrida. Veze Predraga Mijatovića i Modrićasu prilično snažne, s obzirom da ga je nekadašnji as Real Madrida i Partizana u saradnji sa braćom Lemićučestvovao u Lukinom transferu iz Totenhema u Real Madrid na leto 2012. godine.

KAKO SE NAGLO OHLADILO INTERESOVANJE ZA VIDALA

Inter je krenuo na sve ili ništa, što se može pokazati i po primeru Artura Vidala, koji je bio na korak od dolaska na Đuzepe Meacu, ali je na kraju završio u Barseloni. Ipak, ostao je zaključak da Katalonci nisu preoteli Čilenaca, kao što su to učinili Romi sa Malkomom, već su se u poslednjem trenutku interesi naglo ohladili. Govori se o lošem fizičkom stanju Vidala, problemima sa kolenom koji nisu definitivno prošli, ali i o tome da je mogućnost za dovođenje Modrića veća nego što mnogi mogu da zamisle.

Šta Inter može da ponudi Modriću, a da već nema u Madridu? Prva stvar je novi izazov, kojeg je hrvatski fudbaler očigledno prilično željan, a druga je ugovor do čak 2022. godine. Istina, plata bi bila manja za milion evra (8.000.000), ali bi Modrić bio obezbeđen do svoje 37 godine. Praktično do kraja karijere. Nerazuri bi imali i problema sa obeštećenjem, iako se ne zna u ovom trenutku koliko bi mogao Perez da traži ukoliko se bude našao u bezizlaznoj situaciji.

KAKO PLATITI OBEŠTEĆENJE?

Sport Medijaset piše da bi Inter išao na opciju jednogodišnje pozajmice od maksimalnih 15.000.000 evra i opciju kupovine narednog leta za oko 50.000.000. Italijanski klub bi kupovnu moć mogao da pojača prodajama Žoaa Marija, Vesina, Galjardinija ili Perišića.

A na kraju šta će se dogoditi ako Interov rizik ne upali? Opcija bi ostalo pričično malo, a jedna od najrealnijih mogućih opcija predstvljala bi kupovina Leandra Paredesa iz Zenita. Argentinac je napravio dodatni iskorak u kvalitetu igre u odnosu na period dok je igrao u Romi, ali definitivno ne bi predstavljao adekvatnu alternativu za kupovinu Luke Modrića.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar