"Орлови" застали на крају - пораз од Украјине у Кини!

Репрезентација Србије изгубила на почетку другог турнира у Кини.

Кошарка 03.08.2018 | 16:45
"Орлови" застали на крају - пораз од Украјине у Кини!
Подмлађена и комбинована репрезентација Србије отпутовала је у Кини на други припремни турнир и "отворила" га неуспехом.

У дуелу против Украјинаца, екипа коју с клупе предводи Јовица Антонић имала је снаге до последње четвртине, када су противници направили велику разлику и "оверили" победу.

Иако је у једном тренутку било и "плус 16" за "орлове", на крају је ипак резултат био: Украјина - Србија 67:56 (11:17, 14:20, 12:16, 30:4).

Најефикаснији у српском тиму био је Мирослав Пашајлић са 11 поена, Немања Крстић је постигао 10, а Немања Ненадић осам. Украјину је са 22 предводио Александар Кобетс.

Антонић на азијској турнеји води репрезентацију у одсуству Александра Саше Ђорђевића, а после утакмице је лоцирао разлоге пораза.

"Играли смо добро три четвртине, имали двоцифрену разлику, али смо у последњој скроз стали, што показује и резултат - 4:30. У последњих 10 минута ушли смо у тоталну минус фазу, пре свега енергетски, а онда и кошаркашки и ментално. Налазили смо брзоплета решења, промашивали из њих све шутеве и самим тим дали противнику да постигне много лаганих поена из контранапада и скока у нападу", рекао је тренер Јовица Антонић после утакмице.

Репрезентација Србије ће следећу утакмицу у Меихоку играти у суботу од 13.30 против Анголе, док ће се у недељу у истом термину састати са домаћином Кином.

СРБИЈА: Тејић 6, Пот 4 (6 скокова), Стојановић 4, Ристић 4 (4 ск), Ребић, Бркић, Апић 1, Ђоковић 3 (4 ск), Пашајлић 11, Ненадић 8, Крстић 10 (4 ск), Хускић 6 (4 ск).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар